CJ Covasna, somat sa demonteze panoul cu „Tinutul Secuiesc”

CJ Covasna, somat sa demonteze panoul cu „Tinutul Secuiesc”

0 54

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a dat ordin ca panoul cu inscriptia „Tinutul Secuiesc”, montat de Consiliul Judetean Covasna sa fie daramat sambata, motivul fiind nerespectarea tuturor cerintelor mentionate in autorizatia de instalare. Reprezentantii Consiliului Judetean cer insa repetarea masuratorilor.


?


Directia Regionala Drumuri Nationale ameninta Consiliul Judetean Covasna cu amenzi usturatoare. „Sunt pasibili de amenda de la 20 la 40 de milioane, pentru nerespectarea conditiilor din autorizatie si vor fi somati ca in 24 de ore sa treaca la demontarea panoului publicitar”, a declarat Serban Ghica, inginer DRDP Covasna.


?


Reprezentantii Regionalei Drumuri Nationale au facut masuratori la locul amplasarii panoului publicitar si au constatat ca nu s-a respectat distanta de sapte metri fata de asfalt, ca sistemele de prindere si fixare nu sunt corespunzatoare si ca numele proprietarului nu este trecut pe panou, asa cum prevedea autorizatia. Vicepresedintele Consiliului Judetean Covasna spune ca, inainte de a demonta panoul, va analiza atent legalitatea deciziei.


?


„Vom analiza situatia, vom analiza toate panourile montate de-a lungul drumurilor nationale, daca se incadreaza alte panouri, atunci vom reglementa situatia. Dar eu zic ca panoul respecta toate regulile prescrise”, a spus Lajos Vajda, vicepresedinte CJ Covasna.


?


In cazul in care consiliul judetean Covasna nu va demonta panoul in 24 de ore, acesta ar urma sa fie dat jos de angajatii de la drumuri nationale, impreuna cu politia.


?


In acelasi timp, reprezentantii PC si PRM au pus un alt panou in zona, pe care este scris: „Vizitati Harghita si Covasna, Tinut romanesc”.


?


Un panou cu inscriptia Tinutul Secuiesc a fost amplasat joi la granita dintre judetele Covasna si Brasov. La eveniment au fost prezente autoritatile din Covasna, dar si cativa parlamentari, printre care si presedintele UDMR, Marko Bela. Inaugurarea panoului a fost un motiv de cearta intre deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu si Marko Bela.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.