CJ Brasov vrea Muzeul Civilizatiei Medievale

CJ Brasov vrea Muzeul Civilizatiei Medievale

0 123

Consiliul Judetean Brasov doreste sa cumpere Muzeul Civilizatiei medievale a Judetului Brasov. Demersul a fost aprobat zilele trecute in plenul Consiliului Judetean, acesta exprimandu-si intentia de cumparare a Muzeului Civilizatiei Medievale al Judetului Brasov, situat in Piata Sfatului nr. 15.
Cladirea in care functioneaza Muzeul Civilizatiei Medievale face parte dintr-un grup de trei cladiri situate pe latura de sud a Pietei Sfatului. Cele trei cladiri au in structura lor nuclee datand din secolul al XV-lea. Imobilul trece prin modernizari, astfel ca, in a doua jumatate a secolului al XVI-lea, cele trei case se amplifica, primind peste subsol si parter, inca un etaj. Valoarea arhitecturala a imobilului consta in tipologia specifica pentru locuinta orasenilor instariti din acea vreme, avand elemente ce deriva din casa taraneasca si din casa gotica.
Tranzactia are mari sanse de a se efectua, tinand cont ca actualii proprietari ai imobilului, Ionela Alexandra Mihaescu si Alexandru Vatasan, vor sa il vanda, iar Consiliul Judetean si-a exprimat in dese randuri dorinta de a achizitiona imobilul. Pentru o buna rezolvare a situatiei, a fost stabilita o comisie speciala de negociere a pretului imobilului, comisie din care fac parte consilierii judeteni Cristian Draghici, Gheorghe Dutu, Adrian Maxim si Attila Kovacs.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.