CJ Brasov a decis vanzarea Spitalului „Marzescu”

CJ Brasov a decis vanzarea Spitalului „Marzescu”

0 199

Plenul Consilului Judetean Brasov a hotarat, cu o majoritate de 24 de voturi pro,?10 contra?si o abtinere, scoaterea la licitatie a spitalului Marzescu, iar primarul George Scripcaru a anuntat ca va organiza un referendum la care brasovenii sa decida daca sunt sau nu de acord cu aceasta idee.


Consiliul Judetea Brasov a aprobat, practic, cu exact doua treimi din corum (24 din 35 de alesi judeteni), ca Spitalul „Marzescu” sa fei vandut, iar din banii obtinuti sa se construiasca un nou spital regional privat, a carui proiect este propus de firma spaniola Ibadesa, dar la care sa fie actionari atat forul judetean cat si municipalitatea brasoveana, ambele deliberative hotarand acest lucru in urma cu mai bine de un an.


Subiectul a fost politizat in timpul sedintei, prin luari de cuvant si pozitii ale diferitiilor consilieri judeteni, in baza actelor prezentate de Executivul Judetean, prin presedintele Aristotel Cancescu, care a motivat ca spitalul respectiv se afla in patrimoniul CJ, atestand anumite hotarari de guvern, dar si acuzat Primaria si Consiliul Local de rea vointa in acest caz. Cancescu a afirmat ca „hotararea de ieri a Consiliului Local, prin care s-a hotarat revocarea, printr-o majoritate simpla, a unei decizii de acum 65 de ani, este una ilegala”. In acest sens presedintele CJ Brasov crede ca prefectul Aurelian Danu (provenit din aripa democrata) se va sesiza asupra faptului ca repectiva decizie a CL Brasov va fi atacata in Contencios-Administrativ.


Scripcaru vrea referendum


In replica, primarul democrat al Basovului, George Scripcaru, a sutinut ca, de fapt, terenul pe care se afla amplsat spitalul este al municipiului si ca se poate construi, pe terenul Spitalului Marzescu”, de aproape 3 hectare o unitate medicala la standarde europene.


In contradictie cu liberalul Cancescu, care a afirmat ca nu il intereseaza parearea cetatenilor, ci rezolvarea unei stari de fapt, ?primarul a declarat: ?„Intai vor avea loc dezbateri in legatura cu acest subiect. Am primit tot mai multe sesizari de la cetateni ai Brasovului, dar si de la romani stabiliti peste granita, care sunt revoltati de ceea ce se intampla. Vom organiza un referendum pe aceasta tema”.


Scripcaru il invinovateste pe Aristotel Cancescu, preseditele Consiliului Judetean, ca forteaza vinzarea unui bun public, al municipalitatii, in favoarea construirii unui spital, la Harman, printr-un parteneriat privat, desi Consiliul Judetean nu este proprietar de drept al imobilului in care functioneaza spitalul Mirzescu.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.