Ciudatenii ale Uniunii Europene

Ciudatenii ale Uniunii Europene

0 102


Incepand din acest an, Malta si Cipru trec de la moneda nationala la euro. Nimic deosebit, la prima vedere, aceste insule fiind membre ale UE.


Ca Malta, la fel ca si alte cateva tarisoare, a fost primita in aceasta comunitate europeana nu ma prea mira. Niste catelandrii la marginea ograzii care sa latre ca pechinezii si astfel sa dea motiv dulailor sa intervina la o adica, in caz ca le convine.


Ce ma cam mira este acceptarea Ciprului in UE, avand in vedere conditiile puse Romaniei pentru aderare. Noi, pana nu ne-am “Impacat” – in detrimental nostru – cu vecinii, pana nu am dat ungurilor si tiganilor, locuind pe teritoriul romanesc, drepturi mai egale, si inca altele asemenea, nu am fost primiti in Uniune.


Dar Ciprul, de ani de zile in conflict cu Turcia si avand nordul insulei sub ocupatie turceasca, nu are treaba cu integrarea si Nicosia este mangaiata pe chelie de Occident. Oare de ce? Chiar nu banuiti?


La conduita celor ce ne conduc, nici nu ne putem astepta la alt tratament din partea celor cu cutitul si painea in mana.


?


Dan Bota? ?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.