Ciudatenie brasoveana

Ciudatenie brasoveana

0 108

Printre valurile provocate de revolta Opozitiei din Republica Moldova fata de rezultatele recentelor alegeri din mica republica s-a ivit, tocmai La Brasov, o ciudata barcuta in culorile solidaritatii.
Se stie, mai toti romanii, printre care si voci sus-puse, au aderat la protestul impotriva celor intamplate in tara vecinilor romani de dincolo de Prut. Dictatura lui Vladimir Voronin si a partidului sau comunist a fost aspru criticata si condamnata de toti cei care simt romaneste si care judeca logic, caci multe semnale postelectorale au dus la ipoteza unei mari fraude in favoarea dictaturii.
In spiritul solidaritatii s-au organizat, mai ales in principalele orase ale tarii, mitinguri de protest la care au participat mii si mii de romani de buna credinta, in paralel sau impreuna cu cele organizate de studentii si elevii basarabeni care studiaza in Romania.
Un ciudat semn de solidaritate a aratat un patron al unui fast-food din Brasov, care s-a hotarat, ca semn de solidaritate, sa ofere un meniu gratuit oricarui cetatean al Republicii Moldova. Este vorba de cei circa 200 de studenti si elevi basarabeni care studiaza la Brasov, dar si a unor rezidenti in orasul nostru care isi castiga aici cinstit o paine., patronul aratand ca se simte onorat sa fie vizitat pentru a servi acest meniu cator mai multi basarabeni.
Din pacate, afisul care anunta acest lucru se afla inauntru carciumioarei, deasupra tejghelei, si, desi nu se specifica nicaieri, este valabil cateva ore pe zi. Asa se face ca afisul dispare seara si reapare dimineata. Oare, daca patronul este atat de patriot si asa de filotim, de ce nu agata afisul undeva afara si la vedere. Caci, oricum, amatorii trebuie sa prezinte, cand se face nota de plata, actul de identitate sau pasaportul.
Oricum, angajatii localului spun ca au fost, pana in prezent, destui basarabeni care au profitat de oferta, dar nu a fost inghesuiala cum se asteptau.
Oare vestitii Gorbunov sau Gribenco trimit politaiul de serviciu de la arest sa le aduca si lor cate un meniu de la respectivul local?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.