Cine este sibianul Dan Barna? Oare, într-o zi, poate deveni premierul României...

Cine este sibianul Dan Barna? Oare, într-o zi, poate deveni premierul României sau chiar președinte?

2 666

Sibianul Dan Barna este preşedinte al Uniunii Salvaţi România, moștenitoarea fostei USB (Salvaţi Bucureştiul), înlocuitorul de conjuctură a „independentului” Nicușor Dan.
La 45 de ani ai săi, Dan Barna este un om promiţător. USR, un partid nou, a dat lovitura. În România unu din cinci oameni cu drept de vot a ales alianţa USR/PLUS. La București record, jumătate dintre alegătorii din sectorul 6 care acum câţiva ani au ales masiv PSD au ales USR/PLUS la europarlamentare.

Dan Barna este preşedinte al Uniunii Salvaţi România, fostă USB (Salvaţi Bucureştiul). E un partid nou înfiinţat acum câţiva ani de un matematician, Nicuşor Dan. Când partidul a prins aripi, Nicuşor Dan a fost dat afară sau a plecat, nu mai are importanţă. Nu era carismatic! Dar dacă un matematician nu este carismatic pentru un partid nou, de ce ar fi un jurist?
Majoritatea oamenilor politici vorbesc mult pentru că trebuie să promită mult. Dan Barna tace mult. Este un nou tip de politică? Cine este Dan Barna?

Dan Barna s-a născut acum 45 de ani la Sibiu, oraşul preşedintelui republicii. A făcut Facultatea de Drept la Bucureşti. Internetul – pe care îl „stâpâneşte“ bine, potrivit propriei lui declaraţii – spune puţine despre el. De fapt nu spune mai nimic. A fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene în guvernul Cioloş, preşedinte al PLUS, fost comisar european, fost prim-ministru.
Se declară expert în atragerea de fonduri UE. CV-ul său de cinci pagini este plin de calificative precum: „expert“, „consilier“, „trainer”.
Se mai știe că bunicul lui a fost clopotar bisericesc şi că soţia lui lucrează la OMV Petrom. Cam atât.

Cine este Dan Barna, omul care într-o zi poate deveni premierul României?

Cine este deci Dan Barna, omul care ar putea pretinde să conducă mâine România?
Poţi, privindu-i CV-ul, să-ţi imaginezi guvernarea lui?
„Am realizat peste 15 sesiuni de instruire (project management, negociere, implementarea proiectelor europene, scrierea propunerilor de finanţare etc.) pentru diverse categorii de beneficiari (consilii locale şi judeţene – Ialomiţa, Harghita, Bucureşti, ministere – MAI; MIE; MT – ONG, societăţi comerciale, jurnalişti).” Foarte bine! Dar ce program de guvernare are partidul? Dan Barna nu spune.
„Implicarea directă în organizarea şi furnizarea cursurilor de specialitate în domeniile achiziţii publice, managementul achiziţiilor şi resurselor, tehnici de negociere, parteneriat public-privat, cadru legal şi sisteme de certificare a calităţii. Implicarea directă în organizarea conferinţelor şi întâlnirilor organizate în cadrul asociaţiei. Consultant şi consilier pentru problemele juridice.“
…„Consultant şi consilier pentru problemele juridice ale clienţilor INFOTIN. Supervizarea programului la nivel naţional. Organizarea activităţii de cercetare.”
OK! Dar ce program are partidul? Sau măcar: e de stânga sau de dreapta?
Toate acestea de mai sus sunt din CV-ul lui Dan Barna. Dar Dan Barna nu explică nimic în plus celorlalţi. România a ales o nouă cale, dar nu ştie încă ce a ales.

​Filiera Petrom: Olguţa Dana Totolici, soţia lui Dan Barna, noul lider al opoziţiei, lucrează la OMV Petrom

​Filiera Petrom: Olguţa Dana Totolici, soţia lui Dan Barna, noul lider al opoziţiei, lucrează la OMV Petrom

Olguţa Dana Totolici, Head of Reward & Respect Labour Litigation Department în cadrul companiei OMV Petrom. Sursa FOTO: www.linkedin.com

Olguţa Dana Totolici, soţia preşedintelui USR Dan Barna, este Head of Reward & Respect Labour Litigation Department în cadrul companiei OMV Petrom, arată declaraţia de avere publicată de Dan Barna şi profilul de LinkedIn al Olguţei Totolici.
Tot în cadrul OMV Petrom, cea mai valoroasă companie din România, lucrează şi soţul primului ministru al României Viorica Dăncilă, care potrivit declaraţiei de avere a primului ministru a câştigat în 2016 în cadrul OMV Petrom suma de 436.162 de lei (91.000 de euro), adică aproximativ 38.000 de lei (8.000 de euro) pe lună. De asemenea, şi Viorica Dăncilă a lucrat la Petrom timp de 21 de ani, între 1988 şi 2009.

Potrivit declaraţiei de avere a lui Dan Barna, Olguţa Dana Totolici câştigă anual 354.082 de lei (74.300 de euro), ceea ce se traduce într-un venit lunar de aproximativ 29.500 de lei (6.000 de euro).  
Dan Barna are din 2017 o fâneaţă în Răşinari care se întinde pe o suprafaţă de 1.252 mp, şi împreună cu soţia lui, Olguţa Totolici, deţine trei apartamente, dintre care două în Sibiu şi unul în Bucureşti.
Conform declaraţiei, noul lider al opoziţiei are patru conturi curente la ING, în valoare de 48.763 lei (10.000 euro), de 32.494 de euro (154.000 de lei) şi de 159 dolari plus suma de 37.000 lei (7.700 de euro) pe card, la care se adaugă două depozite bancare, deschise tot la ING, unul de 70.700 de lei (14.800 de euro) şi unul de 352.600 de lei (74.000 de euro).
Dan Barna are depus în fonduri de investiţii şi pensii private la International Romanian Bond aproximativ 206.000 de lei (43.000 de euro), 431 de lei (90 de euro) la Global Equity Opportunities, 1.242 de lei (260 de euro) la International Romanian Equity şi 1.300 de lei (273 de euro) la Patrimonial Balance.

Potrivit declaraţiei de avere, preşedintele USR mai deţine acţiuni sau părţi sociale în valoare de 44.938 lei (9.400 de euro) la Risky Business, CMP-acţiuni în valoare de 1.864 de lei (391 de euro) la BVB, TLV-acţiuni la BVB în valoare de 6.875 lei (1.444 de euro) şi 878 de lei (184 de euro) cash la Tradeville.
De asemenea, Dan Barna are şi un credit, tot la ING, din 2007 şi contractat în 2012 cu scadenţa în anul 2027, în valoare de 202.000 de lei (42.000 de euro).
Veniturile realizate din activitatea de parlamentar, în ultimul an fiscal, de preşedintele USR se ridică la valoarea de 90.498 de lei (19.000 de euro), adică 7.540 de lei pe lună (1.580 de euro).

Sursa: www.zf.ro

COMENTARII

 1. Mult Stimata OLGUTA,
  Ai o GURA ENORMA! Sant CONSTERNAT! Eu credeam c-o ai mai mica.
  Cu siguranta si VAGINAL esti ENORM de LARGA.
  Este clar si elocvent ca in “CHESTIA” matale de adincimi fenomenale, incape intregul continent.
  Deci, poti sa afirmi in gura mare la Parlamentul European ca:
  EUROPA, te iubesc si te simt in mine TOATA

 2. Fetitza HOMOSEXUALA numita Barna este mult mai carismatic decat Nicusor Dan fiindca are 4 COAIE. Cele doua COAIE in plus provin de la o PULA infipta in CUR. Sant multi HOMOSEXUALI in USR casatoriti cu femei ca sa pacalesca electoratul. De ce nu are copii la 45 de ani?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.