Cinci salariați de la Uzina R de la Feldioara în greva foamei

Cinci salariați de la Uzina R de la Feldioara în greva foamei

0 67

Sătui de promisiunile mincinoase ale guvernului dreptaci al României, nouă salariați ai Uzinei R Feldioara au început protestele pentru primirea drepturilor salariale restante. Cinci dintre ei au recurs la protestul ultim, și anume la greva foamei, pentru a fi luați în seamă.
De două luni nu au primit niciun leu salariu, deși lucrează cu substanțe radioactive periculoase, iar hrana specială alocată acestor categorii de salariați, în valoare de 300 de lei pe lună, nu li s-a dat de peste un an. Deși protestul este redus ca amploare, indiciul dezinteresului Ministerului Energiei pentru industria națională a uraniului este relevant.

Ce nu înțeleg lasă de izbeliște
Ca și când politrucii unși pe la minister nu ar înțelege valoarea strategică a producției de uraniu, destinele minelor de uraniu din țară dar și a unităților de prelucrare de la Feldioara, au fost lăsat dinadins abandonate pentru a se pregăti privatizarea acestor depozite de minereu radioactiv, pe care România le deține.
Procesul a început pe vremea PSD-ului lui Dragnea și continuă și astăzi. Dragnea avea interese prorusești în abandonarea producției naționale de uraniu, iar guvernul Orban și cel al lui Cîțu au avut interese prooccidentale, la fel de nocive.
Ca și cum România ar trebui să renunțe de bună voie la industria ei nucleară și la capacitățile de producere a minereului aferent.
Să rămână așa cum i-a trasat odinioară Valev de la Moscova, ,,Grădina de Zarzavat” a Pactului de la Varșovia, astăzi metamorfozat în Uniune Europeană.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.