Chioru’ de la Cotroceni

Chioru’ de la Cotroceni

0 109

Daca n-ar insemna tragism prin faptul ca personajele scenetei s-au jucat – si altii asemenea lor inca o mai fac – cu banii nostri, punandu-si din ei cu lopata deoparte, ar fi unul dintre cele mai reusite numere intr-un spectacol a la “Tanase”. Dar asa este tragic faptul ca tara este si se lasa condusa de asemenea specimene cum sunt cele prezentate mai jos, teoretic trebuind sa fie vorba de discutii oficiale intre inalti angajati din ministere.
Replicile sunt un fragment din intregul aflat in posesia DNA, fragment care lamureste insa pe deplin mizeria portocalie de la palatele Victoria si Cotroceni, atata vreme cat un director din MTS isi permite sa se exprime: “Si proasta asta de Ridzi, de ce nu se duce la Chioru’!?”
Monica Iacob Ridzi ar fi incercat sa ascunda procurorilor indicii compromitatoare referitoare la contractele derulate de Ministerul Tineretului si Sportului. O demonstreaza o serie de inregistrari ale unor convorbiri purtate intre Monica Iacob Ridzi si unul dintre fostii directori din minister. Dialogurile au fost publicate in Gazeta sporturilor ºi pe blogul jurnalistului Catalin Tolontan.
„Si proasta asta de Ridzi, de nu se duce la Chioru’!?”. Aceasta replica, aflata in posesia DNA, a fost rostita de seful achizitiilor din MTS in timpul anchetei „2 Mai”. Intre timp, DNA cere extinderea cercetarilor Monicai Iacob Ridzi pentru alte fapte in dosarul privind organizarea „Zilei Tineretului”.
Si dialogul continua vesel
Paul Diaconu (dir. economic): Doamna ministru, procurorii au pus mana pe mailurile dintre noi si firme.
Monica Ridzi: Cum mailuri? Care mailuri?
Paul Diaconu: Cele de dupa. (se refera la mailurile prin care se punea la cale refacerea contractelor si stergerea urmelor)
Monica Ridzi: O sa sun imediat la omul de la IT al ministerului. Cum s-a intamplat asta?!!!
Ceilalþi participanti: Nu stim. Cert e ca DNA are mailurile.
Monica Ridzi: Acum sun la cel de la IT. Dar, aoleu, sa sun de pe numarul meu privat, ca sigur mobilul de seviciu este ascultat!

Mihai Marcuta (dir. de achizitii): Ce ne facem?
Un coleg din MTS: Nu stiu. Astia de la Gazeta nu se opresc si mi-e teama ca DNA a inceput sa stranga probe.
Mihai Marcuta: Ridzi ce zice?
Un coleg: Ca nu demisioneaza pentru ca are sprijinul partidului si al Cotrocenilor.
Mihai Marcuta: Pai de ce nu se duce proasta asta de Ridzi la chioru’ dupa ajutor?!
Dupa cum ne putem aminti, Parlamentul a aprobat anul trecut inceperea urmaririi penale in cazul Ridzi. Potrivit Parchetului General, aceasta era acuzata de abuz in serviciu, fals intelectual, instigare la acces fara drept si la stergerea fara drept a datelor dintr-un sistem informatic.
Mai grav este insa amestecul, in toata daravera, a ”Chiorului de la Cotroceni”, care astfel da din nou dovada de putreziciune morala, el si partidul sau.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.