Chinezi la Rasnov

Chinezi la Rasnov

0 181

Nu este vorba de turisti care sa fi venit sa vada balconul cazut in cetate, ci este vorba de ceva mult mai benefic pentru judetul Brasov si pentru orasul Rasnov.
Astfel, compania chineza de tractoare HOYO – SHK Modern Agricultural Equipment – nu stiu cum se scrie in chineza – a investit, de o bucata de vreme, in jur de 20 milioane de dolari la Rasnov si, prin aceasta, va crea, treptat si intr-un viitor apropiat, aproximativ 500 de locuri de munca.
Pe moment au de lucru circa 150 de muncitori, dar numarul lor urmeaza sa creasca odata cu extinderea productiei.
Ieri, ca o noutate pentru acest orasel din apropierea Brasovului, au fost prezentate primele tractoare iesite de pe banda aici. Vor urma sa fie produse opt tipuri de tractoare, pentru diferite lucrari agricole – cam cum se fabricau candva si in actualmente distrusa uzina brasoveana – iar apoi modelele vor fi alese in functie de raspunsul pietei.
Piata de desfacere a companiei este China, Rusia, SUA, Canada, Europa si Asia de Sud-Est.
Din pacate, la Rasnov nu se vor produce, in fapt, tractoarele de la primele piese pana la iesirea de pe banda pe propriile roti, ci se vor ansambla numai, cu piese aduse din alte parti. Dar astea sunt, pe moment, vremurile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.