China continua politica – un singur copil

China continua politica – un singur copil

0 74

Toate zvonurile sunt infirmate, China nu va renunta la politica „un singur copil in familie”, au anuntat luni oficiali de la Beijing, citati de CNN. Anuntul a intervenit in contextul in care in aceste zile se implinesc 30 de ani de la emiterea decretului prin care a fost impusa aceasta masura de control a populatiei.
„Eu, in numele Comisiei Populatiei Nationale si de Planificare Familiala, imi exprim recunostinta profunda tuturor, populatiei in special, pentru sprijinul acordat politicii nationale”, a declarat Li Bin, seful comisiei.
„Vor ramane fideli politicii de planificare familiala in urmatoarele decenii”, a declarat oficialul chinez, citat de China Daily.
Aceasta politica impune majoritatii cuplurilor chineze sa aiba un singur copil. Unele framilii au primit insa dreptul sa aiba mai multi copii, aici fiind incluse, de exemplu, cuplurile din zone rurale.
Potrivit statisticilor oficiale, politica „un singur copil” a prevenit 400 milioane de noi nasteri in China.
Criticii au cerut insa autoritatilor de la Beijing sa relaxeze aceasta politica, care afecteaza populatia Chinei. Forta de munca este in continua imbatranire, ceea ce a fortat unele companii chineze sa-si transfere operatiunile in alte tari. In plus, criticii sustin ca unele familii mai bine pozitionate social au oferit mita oficialilor pentru a le permite sa aiba mai multi copii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.