Chestorul Gelu Oltean arestat de DIICOT Braşov pentru trafic de droguri!

Chestorul Gelu Oltean arestat de DIICOT Braşov pentru trafic de droguri!

0 106

Fostul șef al Direcției de Informații și Protecție Internă (DIPI) din cadrul Ministerului de Interne a fost reținut, sâmbătă seara, de BCCO Brașov. Acesta ar fi acuzat de trafic de droguri.
Surse susțin că a fost prins în județul Dâmbovița, iar procurorii DIICOT Brașov vor propune arestarea.

Procurorii DIICOT Brașov au cerut Tribunalului Brașov emiterea unui mandat de arestare pentru următoarele 30 de zile, pe numele fostului șef al serviciului secret. Potrivit unor surse judiciare, Vanessa Youness, partenera de viață a lui Gelu Oltean, dar și un cetățean englez, Thomas Lishman, au mai fost reținuți în acest caz. Toți cei trei ar fi avut legătură cu clinica de wellness Youness Clinic, de lângă București, unde în cadrul unor așa-zise tratamente, pacienților li s-ar fi dat spre consum o substanță considerată drog.
Aceștia organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce contine Ayahuasca”, potrivit DIICOT Brașov.

Potrivit Agerpres, fiecare persoană participantă la ședințe plătea în jur de 500 de euro.
La aceste reuniuni de consum de droguri ar fi participat uneori şi zeci de persoane. Drogul despre care este vorba în această speță se numește dimetiltriptamină și considerat cel mai puternic drog psihedelic. DMT, supranumit „molecula spiritului”, este substanţa pe care cercetătorii o studiază de 70 de ani, pentru a-i înţelege efectul. Drogul conţine Ayahuasca, un amestec șamanic folosit în anumite triburi amerindiene din Amazon şi nu numai.

Cine este Gelu Oltean
Până la 45 de ani, Gelu Oltean a reuşit să deţină funcţii de conducere importante atât în domeniul informaţiilor şi protecţiei interne, precum şi al combaterii crimei organizate. El a mai fost director al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi în perioada 2006-2009, şi apoi din nou în 2013 si 2104. În 2007 a fost coordonatorul echipei de poliţişti români trimişi în Italia pentru a colabora cu autorităţile locale cazul Mailat.
În 2013, acelaşi Gelu Oltean a fost promovat prin decret prezidenţial de Traian Băsescu la cel mai înalt grad profesional – cel de chestor principal de poliţie şi asta în ciuda faptului că numele lui Gelu Oltean este legat de un controversat om de afaceri italian, Maurizio Creuso care şi-a pierdut mandatul de senator în Italia, după ce în 1993 a fost cercetat şi condamnat pentru corupţie şi dare de mită. Acelaşi Maurizio Creuso i-ar fi cedat soţiei fostului şef DGIPI, în 2010, 5% dintr-o firmă a sa.
Potrivit unei decizii publicate în 2014 în Monitorul Oficial, premierul de atunci Victor Ponta l-a eliberat din funcţie pe şeful DGIPI, Gelu Oltean, la cererea ministrului Afacerilor Interne.

ACTUALIZARE – Se pare că aseară pe numele celor trei suspecți au fost emise mandate de arestare pentru următoarele 30 de zile! Chestorul Gelu Oltean a fost șef al Direcției Informații și Protecție Internă al MAI.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.