Champix, medicamentul antifumat, a fost lansat si in Romania

Champix, medicamentul antifumat, a fost lansat si in Romania

0 365

Pentru toti cei care isi doresc sa renunte la fumat, dar nu reusesc prin metodele traditionale (adica sa lase jos tigara si sa nu se mai atinga de ea niciodata), a fost inventata pastila-minune. Cu ocazia zilei de 31 mai, Ziua Internationala fara tutun, a fost lansat in Romania cel mai nou medicament anti-fumat, care promite ca te scapa de dorinta de a-ti aprinde o tigara.


Champix se gaseste in farmacii, dar trebuie stiut ca nu se elibereaza decat pe baza de reteta si este cam costisitor. Un tratament complet dureaza trei luni si costa mai mult de 500 de lei. Medicii spun insa ca este cel mai eficient remediu pentru fumatorii care vor sa renunte la acest viciu. Cu toate acestea, doar 44% dintre cei care il folosesc reusesc sa se lase definitiv de fumat.


Medicamentul poate fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani care fumeaza, este disponibil in farmaciile din toata tara si poate fi eliberat pe baza de prescriptie medicala, la recomandarea medicilor de familie sau a specialistilor. Schema de tratament dureaza 12 saptamani. Doza zilnica este de doua pastile pe zi si costa aproximativ 11 lei pe zi. Pacientii sunt incurajati sa renunte total la fumat din primele zile ale tratamentului.


Specialistii mai recomanda celor care sunt hotarati sa renunte la fumat ca pe durata tratamentului sa incerce sa evite acele actiuni asociate frecvent fumatului, care au la baza obiceiuri de consum (cafea, alcool, etc).


Fumatul ucide zilnic 270 de oameni. Numai in Europa, anul trecut, 100.000 de fumatori au decedat din cauza bolilor provocate de tutun. Spitalele din Romania sunt si ele pline de pacienti care fumeaza.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.