CFR Brasov se desfiinteaza

CFR Brasov se desfiinteaza

0 159

CFR Calatori, Marfa si Infrastructura se afla in cea mai mare criza din istoria de decenii a commpaniei. Nascuta si crescuta in vremuri comuniste cu investitii minime in ultimii 20 de ani capitalisti, CFR risca sa-si piarda, rand pe rand, toate redutele care incercau sa faca fata vanturilor schimbarii.
Compania nationala CFR are in acest moment 8 regionale cu aproximativ 27 mii de angajati.
Regionala de Transport Feroviar de Calatori Brasov are aproximativ 10 mii angajati si deserveste 5 judete: Alba, Sibiu, Mures, Covasna si Harghita. Din pacate, criza economica obliga compania sa capituleze, incet – incet, astfel ca aceasta ar putea fi desfiintata, urmand ca judetele aferente ei sa fie arondate regionalei CFR Cluj.
In aceste conditii, judetul Brasov acumuleaza alte mii de someri din totalul de 11 mii angajati pe toata tara, mai exact 1.400 de angajati de la CFR Calatori, intre 800 si 1.000 de la CFR Infrastructura si 50% de la CFR Marfa, respectiv 8.500 de persoane.
Aproximativ 7.000 de angajati ai CFR Marfa au primit deja, la inceputul lunii iulie, decizia privind somajul tehnic pentru trei luni, dupa cum informeaza Mediafax.
Contractele colective de munca pentru 2009-2010 la CFR Infrastructura, CFR Marfa si CFR Calatori au fost semnate, in 3 iunie.
Se pare ca drumurile nationale si judetene fac o concurenta acerba cailor ferate.
Presedintele Federatiei Miscare-Comercial, Gheorghe Popa, a adaugat ca problemele caii ferate nu pot fi rezolvate daca „se pastreaza un tratament discriminatoriu“ intre infrastructura rutiera si cea feroviara.
Potrivit lui Popa, anul trecut 81% din transporturile de marfa au fost realizate pe infrastructura rutiera si 19% pe cea feroviara.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.