CFR Brasov a ingropat sub gazon un secol de istorie

CFR Brasov a ingropat sub gazon un secol de istorie

0 99
Dupa ce ultimul patron a ajuns in puscarie pentru inginerii financiare, cea mai veche echipa locala de fotbal nu a mai gasit 6.000 de lei sa incheie campionatul in liga a IV-a si s-a destramat. Presedintele clubului spera insa ca din vara sa poata reface lotul si sa revina pe teren.
O istorie de 92 de ani a ajuns la sfarsit! Cel mai vechi club de fotbal din oras, CFR Brasov, a luat fiinta in 1921 si, de atunci, a activat in toate ligile. Apogeul a fost atins in 1937, cand echipa a evoluat pe prima scena a fotbalului romanesc. Dupa razboi a urmat o decadere a echipei care a ajuns in anii '80 pana in a doua divizie judeteana, echivalentul actualei ligi a V-a. A urmat o revenire, cu un nou apogeu in 2001, cand formatia a jucat in Divizia C, alaturi de echipe ca Electronistul Curtea de Arges si Pandurii Targu Jiu, care au ajuns ulterior in Liga I.
Din lipsa banilor, echipa nu a putut continua lupta pentru supravietuire si a retrogradat in Liga a IV-a, unde s-a mentinut de atunci printre fruntase. Dupa retrogradare, CFR a supravietuit datorita jucatorilor, care au evoluat din dragoste pentru culorile clubului. In vara anului 2011, formatia a fost preluata de Ovidiu Tition, care isi dorea sa readuca gloria de altadata a clubului. Acesta a fost insa arestat si condamnat, astfel ca echipa a ramas in aceasta primavara fara finantare. De doar 6.000 de lei ar fi fost nevoie ca echipa sa poata incheia campionatul, insa acesti bani nu au putut fi gasiti.
Jucatorii au plecat pe la alte echipe din Liga a IV-a, insa spera ca in vara sa se gaseasca banii necesari inscrierii echipei in acelasi esalon si sa poata reveni. Pentru un campionat intreg, clubul are nevoie de 20.000 de lei, pe care presedintele Sandu Badea spera sa ii faca rost si cea mai veche echipa de fotbal din Brasov sa poata renaste
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.