Cetatea Rasnov si-a deschis portile pentru festivaluri

Cetatea Rasnov si-a deschis portile pentru festivaluri

0 169

Cetatea Rasnov s-a imbracat in straie de sarbatoare, astfel ca timp de o luna intreaga, luna august, zidurile sale vor rasuna de cant si voie buna.
Turistii au acum acces liber sa treaca dincolo de portile cetatii, nu doar pentru a admira ruinele conservate pana in zilele noastre. Acest lucru a fost imposibil pana acum din cauza prabusirii unuia dintre zidurile acestei fortificatii.
Luna aceasta, insa, cei care ajung la Rasnov, trebuie neaparat sa treaca pe la cetate unde vor putea asculta si viziona gratuit festivalurile organizate in aceasta perioada.
Primarul Adrian Vestea sustine ca accesul turistilor in cetate va fi liber toata luna august. „In luna august este sarbatoare la Rasnov. Oferim pentru localnici si turisti Festivalul de Film (5-15 august), Festivalul International de Muzica (5-8 august), Festivalul Ecvestru (13-15 august), Festivalul de Arta organizat de studentii de la Institul de Teatru din Cluj si Bucuresti si Festivalul de Reconstituire Istorica Rasnov (26-29 august). Invitam romanii sa se bucure alaturi de noi de faptul ca s-a mai recuperat un patrimoniu istoric, care trebuie pastrat si corect administrat“, a declarat primarul Rasnovului.
Festivalurile de la Rasnov sunt organizate din dorinta de a atrage cat mai multi turisti. Mihai Traistariu este initiatorul primei editii a Festivalului International de Muzica „Liga Campionilor” din Cetatea Rasnov.
Asadar, pana duminica, Cetatea Rasnov devine un asezamant muzical.
Intrarea este libera.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.