Cetatea Rasnov se exploateaza cu dubita

Cetatea Rasnov se exploateaza cu dubita

0 70

Despre modul de administrare a cetatii taranesti de la Rasnov, autoritatile locale au spus adesea ca e jaf la drumul mare. In contextul in care, intre administratorul initial Alberto Drera, cetatean italian decedat intre timp, si municipalitatea rasnoveana exista un contract de asociere in participatiune pentru exploatarea Cetatii, expresia era mai degraba metaforica. Un incident petrecut in urma cu doua zile da consistenta aprecierii si o scoate din registrul metaforic.
La Cetatea Rasnov s-a intamplat intr-adevar ceva la drumul mare. Mai precis, drumeagul care urca spre splendidul obiectiv turistic, inchis de o bariera metalica pe timpul noptii. Scandalul legat de modul ilegal – zice Primaria – in care sunt colectate taxele de intrare de catre administratorul Jane Drera, fiica lui Alberto Drera si sotia cetateanului irlandez Ryan Aldred, a intrat in faza de carausie. Irlandez Aldred a fost surprins de politistii comunitari rasnoveni in timp ce cara mobilier din cetate, cu ajutorul unei dubite, dupa ce rupsese in prealabil bariera de la poalele cetatii. Irlandezul, reprezentant, alaturi de sotia sa, al firmei SC Drumuri Publicitare SRL, care administreaza cetatea, pretinde ca toate bunurile descoperite de politisti in dubita – in general mobilier vechi – ii apartin si nu fac parte din patrimoniul obiectivului.
Astazi ar fi trebui sa fie instituit sechestru la Cetate; executorii judecatoresti fusesera insa recuzati de administratori. Incidentul petrecut alaltaieri amana si mai mult operatiunea, a carei de data de aplicare urmeaza a fi stabilita de catre Tribunalul Zarnesti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.