CET-ul pedist si inteligenta pesedista

CET-ul pedist si inteligenta pesedista

0 185

CET-ul pedist si inteligenta pesedista


Peste cateva zile, in 14 iunie, Consiliul Local va dezbate solutiile de modernizare a CET, probabil cea mai spinoasa problema la nivel local, cu impactul social cel mai neplacut asupra buzunarelor si confortului brasovenilor. Solutia agreata de municipalitate este rodul unei colaborari dintre Primaria Brasov si o societate daneza, din care a rezultat un proiect stufos de eficientizare a activitatii mamutului care este CET.


Solutia daneza, care propune, se pare, o structura energetica si mai labirintica decat cea existenta, cu un holding de productie, unul de distributie si o unitate de management de proiect, nu este deloc pe placul pesedistilor brasoveni. Potrivit carora, proiectul s-a nascut „din neantul inteligentei brasovenilor”, ca sa citam dintr-un alt put al gandirii, aflat in dotarea lui Mihai David, guresul purtator de cuvant al PSD Brasov.


Formularea asta cavernoasa marca David este emblematica pentru un anume gen de incontrari pesediste la tot soiul de proiecte derulate de catre municipalitate. Tentativele de soiul asta, de aruncare in derizoriu a unor strategii si planuri edilitare, in locul combaterii lor energice – daca e cazul – cu argumente solide si intemeiate, este si una din cauzele pentru care proiectele sustinute de Scripcaru&comp trec urgent la faza de executie. Probabil ca unele nu sunt nici pe departe atat de marete, utile, ieftine si ecologice pe cat incearca primarul sa le prezinte cu orice ocazie. Dar, pentru ca opozitia pesedista il mandateaza pe zisul David sa produca poante si metaforici in locul unor contestatii tehnice viabile si solutii alternative, edilul Scripcaru va continua sa construiasca pe fondul deconectant si vesel al ciripelilor pesediste.


Daca nu ne-ar fi dat probe destule ca sufera cam de multisor de mania persiflarii ieftine, i-am putea gasi competentului David o singura scuza circumstantiala. Poate ca PSD, in laboratoarele sale de specialisti, chiar detine solutii mai bune decat tot ceea ce se comite in oras in materie edilitara. Doar c-asteapta de la centru permisiunea de a-i umili pe pedistii gospodari cu priceperea lor in constructii si amenajari. Cata vreme amicitiile si dusmaniile politice au reintrat in faza de gestatie la centru, filialele nu vor sa-si strice apele locale cu gesturi pripite. Penelist fiind, nu te poti invrajbi definitiv cu PD-ul inainte de a fi sigur ca solutia de guvernare PD-PNL-PLD propusa de Basescu a sucombat definitiv. Si mai abitir trebuie sa-ti tii replicile acasa inainte de a sti sigur ca variana cu PSD la guvernare chiar n-are nici o sansa de izbanda. Asta-i teritoriul: sta cu ochii la centru si nu-ndrazneste sa miste-n front mai mult decat o gimnastica de dezmortire. Cat sa nu i se anchilozeze de tot ideologia.


Banuiala asta, v-am spus, e doar o presupunere circumstantiala. In realitate – si cred ca asa stau de fapt lucrurile – carausul de vorbe al PSD Brasov e doar un mistocar de duzina, de un umor fabricat pe genunchi. Mi-l imaginez, dupa fiecare conferinta de presa in care se stropseste comic impotriva proiectelor de tot soiul promovate de catre adversarii de doctrina, bifand proletar inca o actiune de opozitie, contorizata intr-un banc politic si o perla de intelepciune.


Asa a facut probabil si dupa conferinta de presa in care a demolat strategia pedisto-daneza de rentabilizare a CET (care poate fi complet gresita, nu zic nu). Cred ca si-a pontat chiar doua zile de munca, pentru ca, spre finalul discutiei ,a mai produs o replica memorabila: „Sunt consternat de propunerea asta, pentru ca ne jigneste inteligenta”.


Nu va considerati jignit, domnu’ David. Zau n-aveti de ce.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.