CET-ul brasovean se prabuseste

CET-ul brasovean se prabuseste

0 112

CET-ul brasovean este pe cale sa devina o amintire. Intr-un oras in care majoritatea fabricilor, si au fost cateva, au fost demolate bucata cu bucata, caramida cu caramiba (vezi Fartec, Radiatoare, IUS etc) CET-ul era probabil singura dovada a industriei comuniste. Pentru cei care au sechele in ceea ce priveste comunismul avem o veste buna: in viitorul apropiat CET-ul va disparea.
Concret, este vorba despre situatia fara iesire in care CET Brasov a intrat datorita datoriilor uriase pe care le are catre furnizori. Situatia a devenit mai alarmanta dupa ce Consilul Local si-a dat acordul ca Distrigaz Sud sa poata scoate la vanzare unele bunuri imobile aflate in proprietatea CET. Aceste bunuri fac parte dintr-un contract de ipoteca incheiat in luna iunie a anului trecut. Creanta pentru care s-a garantat este de 43.960.682,90 lei, iar valoarea totala a bunurilor ipotecate este de 44.350.100 de lei. Din pacate datoria a crescut de la incheierea contractului respectiv, ea ajungand la peste 64 de milioane de lei, iar CET este in imposibilitatea de a achita acest debit tinand cont ca incasarile sunt foarte mici. Vizate de contractul ipotecar sunt un teren de 15 hectare, unde in prezent, este depozitul de carbune si o cladire care adaposteste mai multe ateliere.
„In prezent, folosim aceste spatii si am avea nevoie de ele si pe viitor. Cel mai probabil o sa incercam sa le inchiriem de la viitorul proprietar”, a explicat in presa brasoveana Florin Cutitei, directorul CET Brasov. O situatie de iesire din acesta situatie ar fi pana la sfarsitul lunii, la centralele de cartier pe gaz, incasarile sa fei de 100%, in caz contrat Distrigaz fiind hotarat sa sisteze livrarea de combustibil.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.