CET trebuie sa aleaga intre salarii ciuntite sau concedieri

CET trebuie sa aleaga intre salarii ciuntite sau concedieri

0 150

Salarii pentru toti – dar fara tichete de masa – ori si una si alta dar pentru mai putini cu 10%. Asta este dilema pe care sunt nevoiti s-o transeze in aceasta perioada angajatii CET Brasov: bugetul destul de auster alocat centralei in acest an nu permite ambele variante. Asa ca lucratorii care asigura functionarea centralei de termoficare vor trebui sa aleaga una din cele doua situatii, in cursul negocierilor pe care le poarta cu reprezentantii municipalitatii.
In oricare din cele doua variante, consumatorii brasoveni care au mai ramas racordati la centrala sunt asigurati ca nu vor avea probleme cu furnizarea caldurii si a apei calde. CET Brasov trece printr-o situatie dificila, in conditiile in care are de recuperat in prezent de la locatari in jur de 15 milioane de lei. Ineficienta recuperarii datoriilor pune CET in imposibilitatea de a-si onora propriile debite catre Distrigaz. Sumele pe care le incaseaza de la populatie si pe care le primeste de la Consiliul Local nu acopera nici jumatate din arieratele catre furnizori. Din pricina acestora, CET a pierdut deja, prin executare silita, terenurile din jurul centralei, pe care le avea angajate in virtutea unui act notarial incheiat cu Distrigaz Sud.
Pana la construirea si punerea in functiune a noilor centrale pe gaz si biomasa de catre Eco Heat, societatea nascuta din parteneriatul dintre municipalitate si austriecii de la Warmebetriebe, CET nu are nici o sansa sa-si eficientizeze serviciile. Mai ales in conditiile in care sunt numeroase situatii in cartierele brasovene in care centrala deserveste doar 3 apartamente dintr-un bloc, dar produce agent termic cat pentru toate locuintele din imobil.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.