CET Brasov isi vinde pamantul pentru a putea plati factura de GAZ

CET Brasov isi vinde pamantul pentru a putea plati factura de GAZ

0 185

CET Brasov se afla intr-o situatie mai mult decat critica, iar solutiile de iesire din starea de criza, ori nu sunt eficiente, ori lipsesc cu desavarsire.
Astfel, ziarul Bursa informeaza cum, la doua luni dupa decizia de sistare a apei calde catre consumatorii individuali, datornicii abia daca au platit 10% din suma totala de care CET avea nevoie pentru a supravietui, asa incat ei sa aiba din nou parte de dusuri calde.
„In ultimele doua luni abia daca am putut plati 3,2 milioane de RON catre furnizorii nostri de gaze, Gaz de France Suez Energy Romania. Doar 1,2 milioane de RON au fost stransi de la consumatorii individuali, ceea ce inseamna 10% din datoria initiala de 12 milioane de RON. Restul banilor au venit ca o subventie din partea Consiliului Local, care ne-a oferit 2 milioane de RON ”, a declarat Florin Cutitei, directorul CET Brasov, citat de aceeasi sursa.
Acesta a adaugat ca Ministrul Economiei nu a fost capabil sa plateasca subventia necesara din cauza situatie economice critice cu care se confrunta intreaga tara.
Date fiind conditiile de fata, compania are de gand sa vanda trei parcele de pamant, care au fost evaluate la aproximativ 7 milionae de RON, aceasta fiind solutia salvatoare pentru a iesi din impas. Conform declaratiilor directorului general exista deja trei companii care s-au interesat de licitatia pentru terenurile in cauza.
Mai mult decat atat, CET abia asteapta ca vacanta Judecatoriei Brasov sa ia sfarsit pentru a incepe noi procese cu rau-platnicii. In mare, au fost deja pregatite aproximativ 50 de astfel de cazuri.
In tot acest timp in care compani se straduieste din rasputeri sa mai faca ceva pentru a se mentine pe linia de plutire, tot mai mult brasoveni au decis sa se debranseze si sa renunte odata pentru totdeauna la sistemul de incalzire centralizat. Aproximativ 1600 de familii au luat aceasta decizie de la inceputul verii lui 2009, neindraznind sa se gandeasca la zilele friguroase de iarna care se apropie.
Conform aceleiasi surse, aproximativ 20 000 de apartamente din Brasov au fost lasate fara apa calda in data de 25 iunie 2009, cand CET Brasov nu a mai primit nici un pic de gaz de la furnizorul sau principal Gaz de France Suez Energy Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.