CET Brasov inchide apa de joi, 25 iunie 2009

CET Brasov inchide apa de joi, 25 iunie 2009

0 154

Situatia la CET Brasov este din ce in ce mai grava. Din cauza unor datorii de aproximativ 60 milioane de euro, Distrigaz a luat decizia sa sisteze, incepand cu ziua de joi, gazul livrat catre CET Brasov.
Situatia este cu atat mai grava, deoarece CET are 60 de milioane de lei datorie la gaz si doar 12 milioane de recuperat de la asociatiile de proprietari. Firma care furnizeaza gaz catre CET BRasov, GDF Suez Energy Romania, a anuntat recent ca a luat decizia sa sisteze furnizarea gazului catre CET Brasov tocmai din cauza datoriilor imense pe care regia le-a acumulat. Cei care vor fi afectati de masura „punitiva” sunt cei aproximativ 32.700 de clienti CET care vor suferi din lipsa de apa calda menajera. Mai grav este ca marea majoritate nu-si mai permit sa renunte la serviciile CET din cauza taxelor enorme de debransare.
Desi de o perioada buna se discuta mult pe tema sumei mari pe care brasovenii trebuie sa o plateasca pentru a se debransa, edilii locali nu prea au sfaturi incurajatoare pentru ei. Mai mult, intr-un interviu acordat in presa brasoveana, primarul George Scripcaru a declarat: „Sunt niste chestiuni pe care nu le-am stabilit noi, ci sunt stabilite de Autoritatea Nationala pentru Serviciile Comunale de Utilitati Publice (ANRSC), printr-un regulament ale carui prevederi nu sunt in vigoare doar de acum, ci de mai mult timp. Aceste taxe nu sunt impuse de Primarie”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.