CERNEA, SEFUL VERZILOR, IUBESTE MORCOVII…

CERNEA, SEFUL VERZILOR, IUBESTE MORCOVII…

0 88
Un cetăţean german se duce la oficialităţi ÅŸi depune o cerere de renunÅ£are la cetăţenia germană. Întrebat de ce vrea să renunÅ£e la cetăţenia –  totuÅŸi!  – germană,  omul răspunde:  din cauza homosexualilor!  
Uimit, funcÅ£ionarul cere explicaÅ£ii ÅŸi omul îÅŸi deapănă povestea: „Când eram copil, pe vremea lui Hitler, homosexualii erau băgaÅ£i în lagăre ÅŸi executaÅ£i. După aceea, erau doar băgaÅ£i la închisoare. Mai încolo, au început să iasă în stradă ÅŸi să danseze. Acum, au voie să se căsătorească”.
Nedumerit, funcÅ£ionarul întreabă ce legătură are, totuÅŸi, homosexualitatea cu emigrarea, la care omul răspunde cu năduf:  …„Îmi este frică să nu devină obligatorie!”
Anecdota aceasta crudă È™i poate homosexofobă, dar profund filozoficească, dacă nu ne blocăm gândirea înainte de a o folosi, a fost citată într-o intervenÈ›ie pe marginea unei dispute interesante pe tema egalității dintre homosexualii militanÈ›i È™i heterosexuali. Subiect fierbinte È™i pe meleagurile frânce, unde adast, în contextul votului parlamentar în favoarea unei legi care a mobilizat masele contra pe străzi È™i voturile pro în Parlamentul FranÈ›ei.
Pe vremuri circula prin România, sub regimul comunist ceauÈ™ist o vorba similară : “Tot ce nu este interzis, este obligatoriu.” Si mai circula si astazi! Se potrivea cu ceea ce simÈ›eam È™i trăiam. Rămâne să cuget pentru a afla ce legătură este între regimurile din Europa occidentală, citate, adică FranÈ›a È™i Germania, È™i regimul comunist din România.
Gândirea redogmatizată È™i supunerea necesară la cugetarea de sus în jos, transformată È™i mascată probabil în cugetare de jos în sus, de masă. Și confuzia dintre libertate, egalitate, demnitate È™i homosexualitate, sub semnul comerÈ›ului fără frontiere. Fiindcă imediat după votarea legii, în FranÈ›a s-a organizat un mare târg de specialitate, cu produse pentru homosexualii care se vor mărita.
Vom vedea deci pe marile bulevarde vitrine duble, de modă pentru hetero È™i homo. Ce diversitate comercială. Și ce câÈ™tiguri duble pentru fabricanÈ›ii de modă de lux, pentru bogaÈ›i, È™i de produse de serie, pentru cei săraci. Aici egalitatea nu e încă la modă, dar va deveni, va reveni la modă odată cu revoluÈ›ia care se pregăteÈ™te prin subteranele Modei. (SURSA:Dan Culcer "Asymetria")

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.