Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a dat startul...

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a dat startul celei mai mari competiții mondiale

0 83

Jocurile Olimpice au fost deschise vineri, la Tokyo, odată cu ceremonia tradițională, la fiecare 4 ani. După o amânare de un an, din cauza pandemiei de COVID, orașul japonez Tokyo a găzduit vineri deschiderea celei de-a 32-a ediții din istoria Jocurilor Olimpice de vară, ediție la care spectatorii nu vor avea acces, din cauza pandemiei. Se întâmplă asta pentru prima dată în istoria celei mai mari competiții de pe glob. A fost o ceremonie care a pus, din nou, în lumină, capacitatea tehnică și organizatorică de excepție a Japoniei, astfel încât întreg programul a fost unul ireproșabil. Defiliarea celor 206 delegații olimpice a fost deschisă de Grecia, ca fondatoarea a jocurilor olimpice. Fiecare delegație a participat cu un număr limitat de oficiali la festivitate. România a primit dreptul doar pentru maximum cinci oficiali. Oficialii noștri au decis, în ultima clipă, să schimbe portdrapelul de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Mădălina Bereș nu va mai fi portdrapelul României, locul acesteia urmând să fie luat de Simona Radiș. Decizia a fost luată de delegația olimpică a României pentru a oferi mai mult timp de odihnă Mădălinei Bereș, după ce organizatorii au schimbat data de intrare în concurs a bărcii de 8+1, care va debuta la ora 6:00.

„Declar deschise Jocurile de la Tokyo, a XXXII-a ediţia a Jocurilor de vară”, a proclamat împăratul japonez Naruhito. În schimb, împărăteasa Masako nu a participat, pentru că organizatorii şi-au propus să reducă numărul de participanţi, ca să prevină răspândirea coronavirusului. Aproximativ 950 de demnitari şi oficiali au luat loc în tribune, însă spectatorii au lipsit.

Programul care a completat festivitatea a fost unul deosebit și s-a încheiat cu aprinderea flăcării olimpice, de către tenismena japoneză Naomi Osaka.

Astfel s-a dat startul ediției 2020 a Jocurilor Olimpice, la care România participă cu 101 sportivi.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.