Centrul istoric va fi reconditionat de o firma spaniola

Centrul istoric va fi reconditionat de o firma spaniola

0 60

Centrul istoric al brasovului va fi reconditionat si conservat cu ajutorul banilor europeni. Se pare ca intrarea in marea familie europeana ne aduce si cateva beneficii, pe langa nenumeratele probleme pe care acest lucru il implica.
Astfel, istoria noastra si a Europei, implicit, va putea fi sustinuta prin bunavointa si posibilitatile vecinilor nostri mai intariti.
Executivul Primariei a facut deja un plan de bataie privind refacerea fatadelor centrului istoric. Proiectul este realizat de Primaria Brasov in colaborare cu o firma spaniola experimentata in domeniul acesta. Se pare ca firma spaniola se poate mandri cu o lucrare asemanatoare realizata in centrul istoric al orasului spaniol Cordoba.
„Aceasta firma a realizat lucrarea din Cordoba cu fonduri europene. Aceeasi expertiza si acelasi mod de lucru va fi folosit si aici. Inca nu stim la ce valoare se va ridica aceasta lucrare. Vrem sa facem aceste cladiri integral, chiar si acoperisurile, pentru a ne putea mandri cu un adevarat centru istoric si care sa atraga apoi cat mai multi turisti la Brasov”, a declarat primarul George Scripcaru, citat de Buna Ziua Brasov.
Dat fiind faptul ca toate litigiile privind retrocedarile au fost rezolvate, lucrarile pot deja incepe.
Proiectul de pornire a fost realizat de un grup de studenti de la Institutul de Arhitectura „I. Mincu”. Acestia au studiat stilul arhitectural al fatadelor din zona Muresenilor, Republicii si a stradutelor adiacente si au venit cu diferite propuneri privind culorile care ar putea fi alese.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.