Celebrare Octavian Goga la Sacele

Celebrare Octavian Goga la Sacele

0 95
Fotografii document din arhiva CNSAS  cu si despre Octavian Goga la Biblioteca municipala din Sacele. Materialele aduse de la Casa de Cultura din Cluj il infatiseza pe poet in vizite prin Europa, in Parlament dar si la casele de vacanta alaturi de sotie. Evenimentul a prilejuit si lansarea a doua volume, semnate Dan Brudascu si dedicate lui Octavian Goga.
Aniversarea a 75 de ani de la moartea marelui poet Octavian Goga si legatura acestuia cu diplomatul sacelean George Moroianu l-a determinat pe directorul colegiului care ii poarta numele sa organizeze un dublu eveniment : o expozitie inedita si lansarea unor volume dedicate lui Goga.
Profesorul doctor Dan Brudascu de la Casa de Cultura din Cluj a lansat la Sacele volumele "Octavian Goga – Chipul arestat al poetului" si "Octavian Goga si Francmasoneria".
In primul se regasesc peste 1500 de fotografii document din arhivele CNSAS despre Octavian Goga. Cateva dintre aceste imagini au format o expozitie la Biblioteca municipala din Sacele iar o parte au ajuns la Biblioteca din Fagaras. Fotografiile dezvaluie un Goga iubitor de calatorii dar si de semeni, dupa ce  nasit foarte multe cupluri.
Si prietenia lui Goga cu diplomatul Nicolae Titulescu este dezvaluita de fotografiile document.
Expozitia va fi vizitata de elevii de la colegiile si scolile din Sacele timp de doua saptamani dupa care se va face schimb cu fotografiile de la Biblioteca din Fagaras care o au in prim plan pe sotia lui Octavian Goga, Veturia Goga.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.