Celebra soprana Leontina Vaduva a concertat la Sibiu

Celebra soprana Leontina Vaduva a concertat la Sibiu

0 112

De pe scena Scalei din Milano, celebra soprana Leontina Vaduva a sustinut un recital de mare clasa, ieri, 10 septembrie 2008, la Sibiu.
Deoarece biletele la recital s-au terminat cu mult timp inainte de ziua concertului, Leontina Vaduva le promite sibienilor sa va reveni la Sala Thalia in curand.
„Din pacate, nu putem vorbi acum de inca o reprezentatie, pentru ca eu joi plec la Paris, apoi la Londra, apoi ma intorc in Romania, pentru alte angajamente. Dar promit ca o sa mai vin, mai ales ca am rude, am niste verisori in Sibiu. Si cand promit, ma tin de cuvant”, a spus Leontina Vaduva pentru cotidianul Sibianul.
Marea soprana a scenei internationale i-a incantat pe sibieni cu arii din Mozart, Gounod si Ceaikovski. „Toate ariile sunt noi. Sunt parti grele, unele foarte grele. Noi ne bucuram nespus sa o avem pe Leontina aici. Ne bucuram pentru toti marii nostri artisti care se intorc in tara si sustin astfel de concerte pentru romani. Acest eveniment va ramane in istoria Filarmonicii din Sibiu”, a declarat dirijorul Petre Sbarcea, dirijorul orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu.
Leontina Vaduva este unul dintre numele de referinta ale muzicii de opera pe plan european si chiar mondial. Ea a cantat pe scenele Operei din Toulouse, Covet Garden din Londra, Vienna Stadrsoper, Scala din Milano, Opera din San Francisco, Opera din Baltimore, Metropolitan Opera din New York. Putini oameni stiu ca Leontina are o mama cel putin la fel de celebra la nivel national: Maria Ciobanu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.