Cele mai romantice orase din Romania

Cele mai romantice orase din Romania

0 101

Am intrat oficial in cea mai „iubareata” luna din an, cunoscuta drept luna indragostitilor. Pentru ca mai sunt exact doua saptamani pana la ziua internationala a indragostitilor, „Valentine’s day” serbata pe data de 14 februarie, ne-am gandit sa va prezentam acest top al celor mai romantice orase din Romania, pentru a avea posibilitatea sa va faceti rezervari din timp pentru dumneavoastra si cea mai draga persoana a voastra.
Poate ca, pe plan international, este usor de ales intre orase ca Paris, Venetia, Milano sau Praga, insa criza ne-a determinat sa facem astfel de aprecieri de „romantism” pe plan local.
Atmosfera speciala este data tot de Ardeal, asa ca, pe primul loc in topul realizat de expertii in turism se gaseste Sibiul.
Citadela care aminteste de civilizatia germanica se apropie cel mai mult de conceptul unei vacante in doi.
Celelalte locuri care i se alatura se gasesc, in cea mai mare parte, tot in Ardeal – Sighisoara, Brasov, Cluj.
Romantismul este dat de urmatoarele caracteristici: obiective turistice, locuri linistite, civilizatia data de curatenie, baruri intime si cochete, magazine elegante.
SIBIU este un oras incarcat de istorie, cu un parfum medieval delicat si tineresc, deopotriva.
SIGHISOARA are stradutele inguste, printre casele viu colorate si se simt personaje de poveste atunci cand se fotografiaza cu zidurile cetatii.
BRASOV. Este unul din putinele orase din Evul Mediu care s-au conservat atat de bine in negura vremurilor. Ca localnici, nu putem sa nu privim cu un ochi critic la lucrarile de conservare a istoriei care inca mai trebuie facute.
TIMISOARA. Se spune ca ar fi un oras pentru indragostiti, atat vara, cat si toamna, cand parcurile sunt luate cu asalt, punctand cu malurile Begai si Muzeul Portului Banatean.
CLUJ Atrage cu frumusetea arhitecturala a constructiilor si atmosfera efervescenta ce razbate dintre zidurile acestora.
TÅRGU-JIU ascunde comorile puse aici de Brancusi il pozitioneaza printre cele mai vanate orase de indragostiti. „Poarta Sarutului“ este un adevarat magnet pentru indragostiti, care nu rateaza, apoi, o poza la „Masa Tacerii“.
IASI. Urbea celor sapte coline adaposteste numeroase biserici si manastiri si ofera nou-venitilor senzatia ca timpul are mai multa rabdare cu locuitorii sai.
TULCEA. Este un oras micut, cochet, care are una dintre cele mai frumoase faleze pentru plimbare. Noaptea este o adevarata feerie: luminile Tulcei se oglindesc in apa Dunarii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.