Cele mai bântuite păduri din lume intr-un top BBC!

Cele mai bântuite păduri din lume intr-un top BBC!

0 390
Topul este publicat pe site-ul celor de la BBC, la secÈ›iunea „Travel”. În acest top mai sunt  Aokigahara (Japonia), Isla de las Munecas (Mexic), Pădurea Neagră (Germania) È™i  Wychwood (Anglia). SelecÈ›ia făcută de BBC este inspirată după un top publicat pe Travel+Leisure, o revistă de călătorie, populară în Statele Unite.
 
Pădurea Hoia-Baciu din Cluj apare într-un top al celor mai bânduite păduri din lume
Despre pădurea din Transilvania, un comentator spune că a atras „o atenÈ›ie nedorită de mai bine de o jumătate de secol”. Una dintre legendele localnicilor spune că în centrul pădurii e o poiană în formă circulară, un portal, iar cei care îl trec nu se mai întorc.
„Oricine a scăpat cu viață a povestit că a avut stări de anxietate, greață cât timp a fost în acel loc. Copacii, care erau altădată drepÈ›i È™i înalÈ›i, sunt acum strâmbi È™i au noduri”, spune Mihăiță Nagy, cel care a scris prezentarea pădurii din Cluj.
Despre Hoia-Baciu sunt tot felul de poveÈ™ti desprinse din zona paranormalului. În anul 1968, un clujean a susÈ›inut că a fotografiat o farfurie zburătoare în această pădure. După ce au cercetat poza, pasionaÈ›ii de astfel de fenomene au spus că e printre rarele imagini autentice.
În anii `60, profesorul de biologie Alexandru Sift a început studieze mai multe fenomene magnetice È™i radiologice. Din păcate, în 1993, după decesul său, apropiaÈ›ii spun că întreaga arhiva de fotografii ale fenomenelor a fost furată.    
Iată È™i celelate păduri considerate, alături de cea din Transilvania, cele mai bântuite din lume:
 
Aokigahara, Japonia.
Cunoscută ca „Marea de copaci”, despre pădurea deasă de la nord-vest de muntele Fuji se spune că ar avea un sol bogat în zăcăminte de fier È™i dereglează busolele turiÈ™tilor care se rătăcesc. Potrivit unor statistici, de la sfârÈ™itul anilor `80 È™i până astăzi s-au sinucis în jur de 100 de oameni în fiecare an. Localnicii spun că, din când în când, în timpul nopÈ›ii, se aud È›ipetele  fantomelor celor care s-au sinucis în Aokigahara.
 
Isla de las Munecas, Mexic.
 Copacii de pe această mică insulă, care se află în apropiere de New Mexico, sunt împodobiÈ›i cu păpuÈ™i. Potrivit unor poveÈ™ti, totul a început în urmă cu aproximativ 50 de ani. Un bărbat pe nume Julian Santana È™i-a părăsit soÈ›ia È™i copilul È™i s-a mutat pe această insulă, fiind singurul locuitor. La un moment dat, acesta a găsit o fetiță înecată, iar la câÈ›iva metri distanță o păpușă. În amintirea copilului, de-a lungul anilor, acesta a pus în copaci sute de păpuÈ™i. Santana a murit înecat în 2011.
   
Wychwood, Anglia.
Unele poveÈ™ti vorbesc despre o mână care apare din senin È™i îi bate pe umăr pe cei care merg singuri prin pădure, altele despre o căruță în care sunt doi copii plângând în hohote. Pădurea a făcut parte din domeniile de vânătoare ale casei regale. Un alt mit vorbeÈ™te despre Amy Robsart, soÈ›ia lui Earl de Leicester, un nobil englez, prieten apropiat al reginei Elizabeta I. SoÈ›ia acestuia a avut o moarte misterioasă. Se spune că în timp ce se afla la vânătoare în această pădure, nobilului i s-a arătat fantoma soÈ›iei sale, care i-a spus că în 10 zile va muri. Povestea spune că aÈ™a s-a întâmplat.  
 
Pădurea Neagră, Germania.
Despre această zonă montană împădurită din sud-vestul Germaniei se spune că e un cadru perfect pentru poveÈ™ti cu vrăjitori, vârcolaci È™i tot felul de spiriduÈ™i. Potrivit unei legende, în lacul Mummel din Pădurea Neagră trăieÈ™te un rege care trage femeile în împărăția sa din adâncuri.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.