Cel mai compensat ministru… din farmacii!

Cel mai compensat ministru… din farmacii!

0 104

Reprezentantii Colegiului Farmacistilor au reusit sa se intalneasca la sfarsitul sapatamanii trecute cu Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, pentru a discuta despre fondurile alocate farmaciilor pentru medicamentele gratuite si compensate. Asadar, avertismentele lansate miercuri, de catre reprezentantii Colegiului, cum ca plafoanele alocate in 2007 sunt insuficiente si ca, la jumatatea fiecarei luni, ele se vor epuiza, iar asiguratii vor fi privati de un drept al lor, nu au ramas indiferente ministrului.


?


Ministrul improasca cu vina


?


Nicolaescu a motivat situatia creata, mentionand ca exista cazuri in care casele judetene de asigurari de sanatate nu si-au respectat obligatia de a supraveghea problemele legate de acordarea medicamentelor compensate. Totusi, culmea ipocriziei, Nicolaescu a afirmat, ca in acest moment nu a constatat ca ar fi probleme deosebite. „Nu exista plafon care sa se termine la sfarsit de luna”, a sustinut Nicolaescu, referindu-se insa la plafonul alocat pacientilor cu boli cronice cuprinse in programele nationale de sanatate, nu si la cel destinat bolilor acute si care este disponibil majoritatii asiguratilor.


?


Plafon, consumat pe… viroze


?


De fapt, ministrul a si gasit o cauza pentru care s-au epuizat plafoanele in ianuarie – asaltul infectiilor respiratorii. Dar, sustine ministrul, numai in 30% din farmaciile din tara au fost nevoite sa ii refuze pe pacienti mai devreme de sfarsitul lunii.


Oare, inghesuiala bolnavilor din farmacii la inceputul fiecarei luni reprezinta doar o iluzie?… Totusi, ministrul a decis sa se organizeze intalniri frecvente pentru a urmari epuizarea plafoanelor.


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.