Cei trei magi in piei de oaie

Cei trei magi in piei de oaie

0 87
Sa nu credeti ca toate evenimentele din ajunul Pastelui sunt religioase. Exista fapte din zona nebisericoasa  si chiar lejer din ograda politicului care se inscriu bine in spiritul pregatirilor pascale. Una din aceste scenete s-a consumat vineri pe pasunea viitorului aeroport international de la Ghimbav, unde buldozerele si-au infipt in premiera la modul serios lamele de cand se tot chinuie Aristotel Cancescu sa zgarmaneasca maidanul de la marginea localitatii.
Printre utilaje de santier au stralucit bijuteriile pe patru roti ale politicienilor veniti sa-si decupeze cate o felie mediatica din splendoarea evenimentului. La fata locului au venit puzderie de gipane si limuzine incapatoare, gata-gata sa blocheze santierul. In timp ce aparatele foto si camere de filmare ale presei se infruptau, dupa cincinale de incremenire, din forfota camioanelor si excavatoarelor, la marginea lantului de masini parcate se petrecea discret un mic moment biblic. Dupa ani intregi de uri, pizme, conjuratii, puneri de talpi si insulte groase, Aristotel Cancescu, George Scripcaru si Constantin Nita au jucat sceneta celor trei magi. Semn c-ar fi vrut, probabil, sa se impace de Craciun, dar i-a prins Pastele incercand sa faca impreuna ceva util pentru comunitatea brasoveana. Mai bine mai tarziu decat niciodata.
Cei trei magi au stat la taclale, ca trei carlani pe pasune, suficient de departe de reportofoanele si camerele jurnalistilor ca sa poata sa pune rapid la cale trebile Brasovului si imprejurimilor, fara sa-i deranjeze cineva cu intrebari incomode.
Acum, fie ca oamenii au taifasuit despre ce vor face cand pista va fi terminata, dar nu vor veni banii si pentru terminal sau despre alt subiect fierbinte al investitiilor locale, nu se stie. Cert este ca, desi decalati in calendarul religios, trio-ul care conduce Brasovul s-a reunit in natura sub adierea unui vanticel pascal. Candoarea ca un bot de miel a momentului este stricata doar de suspiciunea carcotasilor ca, asa cum stateau Bebe, Nita si cu George in zarea aeroportului, aduceau suspect de mult cu ciobanii din Miorita. Si la cata amicitie este mai nou intre Bebe si George, pe Nita il paste ceva rau.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.