Cei mai prosti din curtea …UE

Cei mai prosti din curtea …UE

0 86

Tara noastra si-a depus neoficial candidatura la concursul “Prostii Europei”. Si cum sa nu fim printre favoritii acestui onorant concurs cand presedintele jucator pe care ni l-am ales face numai ceea ce il taie capul. Presat de scandalurile care s-au abatut asupra familiei sale si, mai mult de atat, de zvonurile privind o candidatura la presedintie a Principelui Radu Duda, candidatura sprijinita in secret (sau nu) de insusi mai marele SUA, Barack Obama (vezi vizita lui Betsy Myers, fost director executiv al campaniei electorale a lui Barack Obama, in prezent consilier al presedintelui SUA), Traian Basescu face si nu tace.
O mare gafa pe care actualul presedinte al tarii ar putea sa o faca la sfarsit de mandat, ca o incoronare a muncii intense, duse timp de patru ani, in folosul romanilor (a catorva, sigur!), presedintele sare in ajutor SUA intr-o problema arzatoarte pentru americani. Dupa anuntul presedintelui Barack Obama, care doreste sa desfiinteze inchisoarea de teroristi de la Guantanamo, Cuba, pana la sfarsitul lunii ianuarie a anului 2010, se incearca sa se gaseasca o solutie de a muta marea majoritate a teroristilor retinuti, in inchisori din UE. Si cum marea majoritate a tarilor UE sunt conduse de oameni responsabili, ghiciti cine se va oferi, pentru a se putea da bine pe langa „granzi”! Exact! Romania ar putea fi o gazda primitoare pentru detinuti. Simplul fapt ca Basescu nu a declinat inca o astfel de oferta ne face sa ne gandim ca gazduirea teroristilor de la Guantanamo este o solutie de avarie pe care Basescu si-o pastreaza in caz de nevoie, la alegeri. Declaratiile de genul „inca nu m-am hotarat daca voi candida” sau „mai este timp pana in toamna” nu sunt crezute de nimeni. Ca un exercitiu de imaginatie, ganditi-va cum ar fi privita tara noastra de catre potentialii teroristi. Un alt exercitiu de imaginatie ar fi sa va ganditi cate hectare de teren agricol vor mai primi firmele lui Mircea Basescu daca fratele sau ar mai condure tara inca patru ani, sau cate apartamente de lux vor mai avea fiicele presedintelui sau mai mult, in ce lume Elena Basescu ar mai avea sansa de a deveni parlamentar european?!
Facand un calcul scurt al castigurilor si al pierderilor si cunoscandu-ne presedintele, credem ca sunt mari sanse ca Romania sa primeasca titlul de „Prostii Europei”, in fond avem un atuu: Traian Basescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.