Ceapa verde – creste libidoul si reface psihicul

Ceapa verde – creste libidoul si reface psihicul

0 155

Legumele proaspete de primavara inseamna sanatate, asa ca salatele de rosii, castraveti, ridichi, etc. nu ar trebui sa lipseasca de la masa de pranz a fiecaruia dintre noi.
Ceapa verde, in mod special, detine o serie de principii active de care multi dintre noi nu au habar, care actioneaza pozitiv asupra mai multor procese metabolice.
Este atat un ingredient alimentar, cat si un medicament universal, bogat in vitamine, saruri si antibiotice.
Antropologii francezi si romani au dovedit inca din anii 80 ca in populatiile in care se consuma aproape zilnic ceapa numarul fracturilor este mai rar, iar copiii au o viteza de crestere mai mare, comparativ cu zonele in care nu se consuma deloc ceapa.
Mai mult decat atat, in cazul copiilor aflati in perioada de crestere, consumul de ceapa este benefic unei cresteri mai rapide in inaltime. Experientele prin simulare pe calculator efectuate chiar anul acesta de cercetatorii scotieni arata ca un consum zilnic de frunza verde de ceapa de catre copii poate mari cu 10-12% viteza de crestere in inaltime. Acest lucru se datoreaza efectului vitaminei B6, metilata asupra cartilagiilor de crestere, in special la capetele femurului. Se estimeaza ca, in cazul adultilor, un consum constant de ceapa imbunatateste calitatile vocale ale interpretilor.
Un alt aspect interesant il reprezinta efectul indirect al consumului de ceapa asupra glandelor si activitatii sexuale. Efectul afrodisiac este doar una dintre zecile de manifestari provocate de efectul profund, complex al substantelor din ceapa asupra ovarului si testiculului. Mai clar spus, substantele din ceapa legate chimic intr-o zona din creier, obliga glanda hipofiza sa fie mai atenta in legatura cu cantitatea de hormoni dedicata ovarelor si testiculelor. Acest lucru face ca hormonii sexuali feminini, estrogenii, si cei masculini, androgenii, sa lucreze eficient, chiar daca organismul este supus stresului. Libidoul nu este deloc exagerat, ci numai normal, raportat la trasaturile speciei noastre. Altfel spus, ceapa este un afrodisiac extrem de slab si face ca, prin mecanismele intime, libidoul sa fie normal.
Un alt aspect pozititv se refera la faptul ca ceapa creste viteza de refacere psihica dupa oboseala psihica si fizica, mai ales datorita continutului crescut in vitamina B6 si de potasiu. O serie de substante chimice asemanatoare vitaminei B6 pot actiona benefic asupra refacerii potentialului de lucru al neuronilor. Astfel, s-a dovedit ca aceste substante pot grabi cu 5-15% refacerea capacitatii de producere a serotoninei, care este una dintre cele mai importante substante implicate in gandire, invatare si mai ales nuantare afectiva, sentimentala a perceptiilor evenimentelor traite. Acesta este motivul pentru care un consum zilnic de ceapa verde poate creste cu peste 10% viteza de gandire si cu pana la 20% viteza de memorare.
De asemenea, consumul zilnic de ceapa verde poate oferi un plus enorm de emotii pozitive in cazul unor motive de bucurie, in cazul in care ne indragostim, iubim sau admiram un peisaj sau o capodopera artistica. Simularile pe calculator arata in acest sens ca un consum zilnic de 40 g de ceapa verde timp de 30 de zile creste cu 15% sansa sa ne indragostim si cu 10% sansele sa ne bucuram mai mult de tandretea primita de la cei apropiati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.