Cea mai cretina campanie electorala postrevolutionara

Cea mai cretina campanie electorala postrevolutionara

0 107

Cine poate afirma altceva? Sper ca putini romani sa fie atat de prostiti de emisiuni gen „Vacanta mare” sau alte asemenea, aparand cam pe la toate posturile tv care se doresc serioase si sa discearna cum trebuie urmatoarele randuri.
Cu ocazia acestei campanii electorale, care nici nu se mai stie pentru ce este facuta, pentru europarlamentare sau pentru prezidentiale, candidati sau sefi de partide bat in lung si in lat Romania cu tot felul de gaselnite de mai mare rasul, ca sa devina cat mai populari, aqjungand insa doar populisti, cu incheieturi scartaind.
Nu este catun, orasel sau municipiu din tara necalcat de piciorele politicienilor, folosind doua arme de campanie devenite produs de serie promisiunea si atacul. Si uite asa, printre baloane de culorile partidelor „cu muschi”, sufocati de promisiuni cu sacul, insotite de atacuri veninoase impotriva adversarului, s-au scurs trei saptamani din Campania „europarlamentaro-prezidentiala”.
Din acest carcalete se evidentiaza cateva exemplare intrecand pana si o normalitate fragila, ca cea romaneasca. Iata aceste specimene, cu „realizarili” respective.
Mezina presedintelui, intrebata fiind despre legalizarea drogurilor usoare in tarile Uniunii Europene, a dat un raspuns care a starnit valuri de reacþii. „Se refereau la marijuana nu… strict la asta… da, la iarba… probabil ca voi fi de acord cu aceasta initiativa”, a balbait Elena Basescu evaziv.
Liderul PNL s-a folosit imediat de subiect si a trecut la riposta, gresind insa si el gramatical. „Domnisoara Elena Basescu le promite legalizarea drogurilor. [Poate un dativ subinteles si mult mai inocent ca vestitele „succesuri”, n.a.]. Asta trebuie sa faca romanii care raman fara serviciuri [plural impardonabil la nivel antonescian, fata de cel basescian, n.a.] sa ia droguri usoare. Le da domnisoara Basescu. Asta e o tara care a facut vedete din toate pipitzele”, a declarat Crin Antonescu folosind inca o ocazie din cele prea des oferite de respectiva domnisoara si de familia sa.
Nici Traian Basescu nu s-a dat in laturi de la aluzii catre seful PSD, dupa ce acesta a participat la un miting electoral si s-a jucat cu cativa copii in nisip. „Nu mai imi duceti grija [mai imi faceti, mai imi dregeti – imi suna mai bine: imi mai duceti, imi mai faceti sau dregeti, n.a.] ce o sa fac la toamna. Ce vreti sa fac pana atunci, sa ma joc cu lopatelele?”, a afirmat seful statului.
Poate este mai bine sa tejoci cu lopatica decat cu foarfeca.Cu lopatica poti construi, cu foarfeca tai, adica distrugi, si acest lucru iti dezvaluie caracterul.
La randul sau, Nati Meir a avut cea mai „colorata” si cea mai kitsch lansare a unei candidaturi, aducand dansatoare, ca si cum s-ar fi deschis un nou bar de noapte, si inghesuind bani in sutienele lor, de parca toti alegatorii ar fi curve pretandu-se la gesturi de betii crunte in miez de noapte. Ce a vrut jidanul – nu-l pot numi evreu pe un om cu asemenea gesturi si companie (vezi aparitia Monicai Columbeanu) in imprejurari dorite solemne, caci as jigni statul Israel, stat pe care il respect din multe motive, fara insa sa-i apreciez toti oamenii cu tote actiunile si activitatile.
Cat priveste temele de campanie – unde sunt subiectele europene? Pensiile sunt importante, ca promisiunile de anul trecut au ramas ingropate sub sarmalele unui revelion si ale friptanelor algoritmului.
Liderul social-democrat, Mircea Geoana, declara, de exemplu, ca are cosmaruri si ca vede printre ele numai taloane de pensii mici si simte lacrimile necajitilor. Pe unde naiba le simte, nu cumva cand se duce la buda sa se picure?
„Si inca ma trezesc noaptea din somn aducandu-mi aminte de o doamna sau un domn, de obicei bolnavi, care mi-arata talonul de pensie”, marturisea presedintele PSD.
Se pare insa ca un singur tip, cu gura mare de obicei, dar care a mai facut si ceva treaba si nu si-a uitat radacinile, o zice pe sleau. Este vorba de seful democrat-liberalilor din Piatra Neamt, vestitul ‘Pinalty’; „Mie mama imi spunea: daca vorbesti putin o sa zica lumea ca esti prost, daca vorbesti mult, o sa si creada”, declara presedintele PD-L Neamt, Gheorghe Stefan.
Asadar, aveti grija ce bagati in urne. Din mai multe rele trebuie ales cel mai mic. Daca absentati, vor iesi cei mai rai, caci orice banda este unita cand pleaca la furat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.