Cea de-a II-a editie a Conferintei Nationale de Educatie Civica

Cea de-a II-a editie a Conferintei Nationale de Educatie Civica

0 57

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in colaborare cu Ambasada Statelor Unite la Bucuresti si Asociatia de Educatie Civica din Bucuresti, a organizat in perioada 6 – 8 septembrie, la Brasov, cea de-a doua editie a Conferintei Nationale de Educatie Civica.


Desfasurata sub genericul „Educatia Civica in Romania azi: necesitate, succes, provocare”, evenimentul a reunit peste 50 de cadre didactice, formatori nationali si regionali de cultura civica, profesori coordonatori ai centrelor regionale pentru educatie civica din Romania, inspectori scolari, reprezentanti ai unor organizatii non-guvernamentale in domeniu.


Reuniunea a fost deschisa de consilierul pentru Diplomatie Publica din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti, Judy Moon, si a continuat cu prezentarea programelor si proiectelor de educatie civica, derulate in perioada 2005 – 2007 in unitatile de invatamant din Romania. Din partea MECT a participat inspectorul general pentru stiintele socio-umane, Eugen Stoica.


Evenimentul este parte componenta a proiectului „Educatia Civica, Curriculum si Pregatirea Profesorilor”, care a debutat in anul 2001 in baza parteneriatului incheiat intre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Ambasada S.U.A la Bucuresti si Institute for Training and Development SUA. Proiectul are drept scop formarea profesorilor in vederea utilizarii unor metode moderne de predare-invatare-evaluare a educatiei civice in scoli si licee, precum si formarea la elevi a competentelor necesare unei cetatenii democratice active.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.