Ce trebuie să facă brașovenii care cazează sau doresc să cazeze refugiați

Ce trebuie să facă brașovenii care cazează sau doresc să cazeze refugiați

1 57

Pasul 1: Preluarea în gazdă a refugiaților și înscrierea ofertei de cazare pe platforma digitală https://unacoperis.ro/ro

 • Dacă nu aveți deja un grup de refugiați pe care îi găzduiți, dar doriți să cazați refugiați,  este necesară înscrierea pe platforma www.unacoperis.ro,  prin care ISU vă poate aloca refugiați la locație.

• Pentru înregistrare veți avea nevoie în format .jpg de o fotografie a cărții de identitate și cel puțin o fotografie a locului de cazare oferit; în caz contrar  nu vă va fi luată în calcul oferta.

• Oferta de cazare este editabilă în orice moment ulterior înregistrării și se recomandă updatarea statusului de disponibilitate în mod curent. De asemenea, se pot adăuga sau șterge astfel de oferte oricând din contul creat.

Pasul 2: Înregistrarea refugiaților la CATTIA

Orice refugiat care solicită cazare la nivelul județului Brașov trebuie înregistrat la centrul comunitar pentru refugiați de la CATTIA – Str. Institutului nr. 35

Gazda trebuie să se asigure că fiecare dintre refugiații găzduiți sunt deja înregistrați la CATTIA. Dacă nu, gazda trebuie să îi îndrume să se înregistreze. Se poate prezenta întreg grupul sau un singur membru al grupului, cu copii după actele de identitate ale tuturor membrilor grupului (carte de identitate / pașaport / certificat de naștere).

Înregistrarea nu implică obligații asupra gazdei sau refugiaților, dar aduce numeroase beneficii refugiaților. La CATTIA pot primi îndrumare, informare, consiliere, mâncare și alte produse de prim necesar, iar prin servicile Migrant Integration Center din Sala B a centrului CATTIA, vor avea acces la servicii de traducere, juridice, educaționale și de angajare.

Pasul 3: Declararea găzduirii migrantului la secția de poliție aferentă rezidenței

Persoana care găzduiește refugiații are obligația să anunțe despre aceștia la secția de poliție de care aparține locația oferită, în termen de 3 zile de la data găzduirii, conform Art 12 din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România.  Acte necesare sunt cartea de identitate a gazdei și  documente de identificare refugiați.  În urma înregistrării, Poliția Națională poate dispune verificarea fizică a locației, pentru a se asigura că îndeplinește condițiile minime de locuire pentru refugiați.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.