Ce sunt ungurii, dacă nu sunt unguri ?! STUDIILE GENETICE...

Ce sunt ungurii, dacă nu sunt unguri ?!
STUDIILE GENETICE ARATĂ CĂ UNGURII NU SUNT URMAȘII INVADATORILOR MAGHIARI!!

Politicienii maghiari încearca să îi provoace pe vorbitorii de limba maghiară din Transilvania, să se întoarcă împotriva majoritatii române.
Ar mai avea motive să o faca aceștia daca ar afla că de fapt maghiarii actuali atât din Ungaria, cât și din țările vecine sunt de fapt centrali europeni (români, slavi, germani) maghiarizați cultural și lingvistic?
În documentul de mai jos sunt puse 3 studii genetice făcute de cercetatori maghiari de la universitați din Ungaria cât și de cercetatori europeni. Mai întai sunt scrise studiile în limba engleză, iar dedesubtul studiilor se afla o traducere aproximativă în limba română.

Istoria oficiala a Ungariei pretinde că ungurii sunt descendenții triburilor maghiare ce au migrat în Panonia în urma cu 1000 de ani.
Alti istorici nu sunt de acord și susțin că ungurii sunt o populație europeană maghiarizată forțat de o elita politica aflată la conducerea zonei.
Unul dintre acești istorici, Paul Lendvai, scrie în cartea lui “The Hungarians” că în timpul împăratului Iosif al doilea (1765-1790), „maghiarii” formau doar o treime din populația Regatului Ungariei, în timp ce restul, de aproape 70% din populația Regatului erau slavi (sârbi, slovaci), români, germani și țigani. 

Din păcate ungurii primesc o educație nerealistă și xenofobă și sunt facuți să creada că Regatul Ungariei era locuit doar de ei, când în realitate “maghiarii” reprezentau doar o minoritate, ajunsă majoritară prin maghiarizarea forțată a celorlalte etnii din Regatul Ungar.Dacă ne uităm la genetică, vom vedea că de fapt în Ungaria “maghiarii” au avut un impact nesemnificativ asupra geneticii populației locale, și că de fapt majoritatea ungurilor sunt fie slavi, fie români, germani sau țigani.
Faptul ca ungurii NU SUNT DESCENDENȚII MAGHIARILOR, demonstrează că pretențiile lor teritoriale asupra Romaniei, Slovaciei, Serbiei nu sunt susținute nici macar de … genetică, toate argumentele istorice invocate de politicienii ungurii fiind FALSE și bazate în exclusivitate pexenofobismul acestora și pe dorința lor de a fi din nou grofi pe pământurile altora și să poată face tot ceea ce doresc, fără sa dea socoteala cuiva.

Este important ca un număr cât mai mare de oameni să cunoască adevarata origine etnica a ungurilor, tocmai pentru a nu se ajunge la o nenorocire ca aceea din Kosovo, sau pentru a nu se ajunge iarași la genocid contra românilor, asa cum s-a întâmplat de 3 ori în numai în secolul XX.

Cum arată ADN-ul originea unui popor
Să întelegem puțin cum anume poate ADN-ul arăta originea unui om. Mai întai, ce este ADN-ul? Este un program cel puțin tridimensional, mai sofisticat decât orice program de calculator, scris cu ajutorul unor molecule, din care este creat corpul fizic al fiintelor vii. Deoarece acest program este foarte mare, pentru a putea fi stocat, a fost împărțit în mai multe „bucăți” numite cromozomi. 
Ca să fie simplu de înteles, sa ne gândim că dacă un program de calculator este prea mare, este pus pe mai multe discuri sau pe mai multe cipuri de memorie.
Deci, cromozomul este asemănător unui cip de memorie.
ADN-ul uman este împărtit în 46 cromozomi (cipuri), grupate în perechi de câte 2 cromozomi.Acest ADN se află în nucleul celulelor din corpul nostru.Mai avem însa și un alt ADN care nu se afla în nucleu, ci se află într-o organită celulară responsabilă cu producerea de energie, numită mitocondrie.Deci, avem 2 tipuri de ADN în corpul nostru – ADN-ul nuclear, aflat în nucleu și ADN-ul mitocondrial, aflat în mitocondrie și responsabil de producerea energiei.
Oamenii de știință au observat că ADN-ul mitocondrial se transmite doar de la mamă la copil, fără a fi modificat, în timp ce ADN-ul nuclear se transmite jumătate de la mamă și jumătate de la tata. Deoarece ADN-ul mitocondrial e transmis doar de la mama la copil și nu este modificat, înseamnă că toate persoanele care au acelasi ADN mitocondrial se trag din aceeași MAMĂ PRIMORDIALĂ, adica toti au aceeasi stră-stră….străbunică.

Savanții au observat că exista un numar mic de tipuri de ADN mitocondrial, 
ceea ce înseamnă ca toti oamenii de azi sunt descendentii unui număr foarte mic de femei, numite EVELE PRIMORDIALE.
ADN-ul nuclear e transmis jumătate de la mamă și jumătate de la tata. Sexul este însă dat de grupa de cromozomi X și Y. O combinatie XX determina aparitia sexului feminin, în timp ce sexul masculin e determinat de combinatia XY.
Spermatozoizii și ovulul conțin doar jumătate din ADN-ul nuclear, doar 23 de cromozomi. Ovulul conține un cromozom X din cei 2 cromozomi X prezenți în ADN-ul femeii, în timp ce spermatozoidul poate conține fie un cromozom X, fie un cromozom Y.
Dacă ovulul va fi fecundat de un spermatozoid purtator al cromozomului Y, atunci va rezulta un copil de sex masculin. Dacă ovulul va fi fecundat de un spermatozoid ce poarta cromozomul X, atunci va fi fată. Rezultă ca sexul unui copil este determinat doar de spermatozoidul barbatului.
Deoarece cromozomul Y îl au doar barbații, iar ei îl primesc integral de la tatăl lor, rezultă ca toți barbații care au un anumit tip de cromozom Y, au același stră-stră…străbunic.
Oamenii de știinta au observat că exista doar cateva tipuri de cromozomi Y, ceea ce înseamna că toți barbații de azi se trag de fapt dintr-un număr foarte mic de “Adami primordiali”.
În concluzie, studiindu-se cromozomul mitocondrial se poate afla cine anume ne-a fost stră-stră…străbunica pe linie maternă, iar studiindu-se cromozomul Y, se poate afla cine anume a fost stră-stră… străbunicul pe linie paternă.

Deci ce rasă erau maghiarii invadatori ai Panoniei? Studiile genetice spun ca erau “uralici”, adică aveau haplogrupul N.

 •  Si atunciCe sunt ungurii de azi? Acest studiu spune că ungurii de azi sunt o populatie strâns înrudită cu populația balcanică sau cu cea central europeană… dar nu cu maghiarii.  
 • Numele testului: Y-chromosome analysis of ancient Hungarian and two modern Hungarian-speaking populations from the Carpathian Basin. Unde puteti gasi acest studiu: Ann Hum Genet. 2008 Jul;72(Pt 4):519-34. Epub 2008 Mar 27

Cine sunt autorii studiului: 
Csányi B, Bogácsi-Szabó E, Tömöry G, Czibula A, Priskin K, Csõsz A, Mende B, Langó P, Csete K, Zsolnai A, Conant EK, Downes CS, Raskó I. Institute of Genetics, Biological Research Center of Hungarian Academy of Sciences, Temesvári krt. 62, H-6726, Szeged, Hu. 

Un alt studiu în care este comparat ADN-ul prelevat din morminte “maghiare” cu ADN-ul ungurilor de azi.
Concluzia studiului este că în mormintele “maghiarilor” genetica uralică era prezentă doar la bogați, în timp ce populația comună avea haplogrupuri tipic europene. Acest lucru arată foarte clar că “maghiarii” erau mai puțin numeroși decât populația ce exista deja în Panonia. Sa crape Orban Viktor de ciuda … 
De asemenea acest test spune că : “nu există continuitate genetica între invadatorii maghiari și populația de azi a Ungariei”.

Numele studiului: Comparison of maternal lineage and biogeographic analyses of ancient and modern Hungarian populations.
Cine sunt autorii: Tömöry G, Csányi B, Bogácsi-Szabó E, Kalmár T, Czibula A, Csosz A, Priskin K, Mende B, Langó P, Downes CS, Raskó I.Institute of Genetics, Biological Research Center of the Hungarian Academy of Sciences, 6726 Szeged, Hungary.

 Care este poporul cu care sunt cel mai înrudiți ungurii? Din testul următor rezultă că ungurii sunt cel mai apropiați genetic de indienii din India.Se presupune că locul de origine al ungurilor este India, iar acest studiu demonstrează că într-adevar, ungurii sunt cel mai apropiati genetic de indienii din India. Acest studiu este interesant pentru că a fost folosit cel mai mare numar de mostre de ADN, peste 1100 !!.  
Numele studiului: Human Chromosomal Polymorphism in Hungarian Sample . 

Unde il puteti gasi: Kamla-Raj 2006 Int J Hum Genet, 6(3): 177-183 (2006). 
Cine sunt autorii: Kata Décsey1, Orsolya Bellovits and Györgyi M. Bujdosó. Semmelweis University, Department of Forensic Medicine, Budapest, Hungary, 10912. Hungarian Academy of Sciences – Semmelweis University, Institute of Forensic Medicine,Budapest, Hungary, 1091 (ilie tudor)

COMENTARII

 1. Anonim,cel mai bun comentariu! Nu prea sunt stapan pe istorie dar dupa citirea acestei postari am multe semne de intrebare!

 2. pe de o parte spune ca ungurii sint central europeni, pe urma spune ca sint inruditi/apropiti de indienii din india. nu e contradictie?

 3. Vor neapărat să arate ce au mai arătat, nimic important, infatuare, violență și atitudine de stăpâni de sclavi. Despre, omenie, corectitudine, toleranță, lege nu au auzit și nu-i interesează.. Când îți declară prietenie, caută să te lovească pe la spate. Cu așa prieteni nu mai avem nevoie de dușmani.

 4. DACA GENETICA ESTE ACEEASI PTR. MAJORITATE REZULTA CA MINORITATEA CONDUCATOARE BOGATA DUPA 1711 A EXECUTAT O MAGHIARIZARE FORTATA PTR. A SI PASTRA PRIVILEGIILE SI DE AICI ” UNGARIA MARE”… CARE N A REZISTAT CA STAT LA PRESIUNEA NATIUNILOR LIMITROFE REZULTATE DUPA CADEREA IMPERIULUI AUSTRO-UNGAR.

 5. PE UN TERITORIU MAJORITATEA „GENETICA” DECIDE ADN ul URMASILOR,SUPRASTRUCTURILE POLITICE POT OBTINE ALTE AVANTAJE IN DECURSUL ISTORIEI MAI ALES MATERIALE.

 6. Deci sunt genetic rudă bună cu țiganii veniti si ei de acolo însă in perioade diferite …cu Darius ,,, Cu Mahomedanii …Otomanii …conducând în timp la furturi de teritorii sau de găini.. La ospețe cântă și joaca de mama focului.

  • Nu cred ca teoria asta e buna!In primul rand ne zice ca actuala populatie se trage din balcanici si central europeni,ca mai apoi sa spuna ca maghiarii se inrudesc genetic cel mai bine cu indienii,de unde se poate trage concluzia ca au venit de acolo.Pai ori sunt central europeni,ori indieni?? Ca un argument e si culoarea pielii.Ungurii sunt caucazieni,ailalti asiatici maro :))))

   • Sunt doua populatii distincte UNGURII si Maghiarii! Unii de origine uralo-mongola si ceilalti bde origine indiana!

   • Indieni din India, sunt unguri!,,,, sau mai bine zis Țigani cu bani din India, au avut cu ce să şi cumpere şi o religie! Şi cine spunea că, religia nu se cumpără.

 7. M-as mira profund ca ungurii sa fie inrusditi cu indienii. Poate turcii si arabii nitel, da ungurii nu au nici o legatura cu turcii, nici genetic, nici cultural, ungurii sunt mai nordici din fire, doar s-au intersectat si poate au facut si ceva sex, ca romanii cu diverse valuri migratoare din Asia, dar altfel… zero. Nu m-ar mira ca ungurii sa fie apropiati genetic de germani sau intrucatva de slavii din vest, chiar de rusi, dar cu indienii se rupe firu si nu se mai innoada parca. De (dis)continuitatea genetica iar nu ma mir – romanii cat de romanici mai sunt azi – pe aici s-au distrat si slavii si turcii oleaca, no shi iezda ma-sii, poate vreo 30% sa fi ramas gene de broscari din Cizma.

   • Indo europeni s-au format în nordul mari caspice de acolo au migrat în toată Europa , unguri când au venit din Caucaz în număr destul de mic maxim 40 mii au găsit în Câmpia panonica o populație numeroasa formata din slavi germani și valahi pe care au reușit sa-i maghiarizeze de la ei se trag maghiari de azi

  • Ungurii de azi sunt corcituri formate bin țigani și slavi, după rezultatul cercetărilor unui neamț.

 8. Pe la urma urmei cu totii suntem romani (vlahi).. ar trebui sa traim in pace cu totii ca sîntem frati

  • Aici ,nu este vorba de ,,toti” pt ca nu toti suntem frati! O parte [partea politicienilor maghiari ],,bat moneda” pe o anumita stare de superioritate si de …,primi veniti,de parca ar fi venit intr-un teritoriu pustiu[luptele cu cine le-au purtat,cu morile de vant ,precum …Don CHIJOTE ?] Indiferent de unde si cine a venit [ in cate ,,rate” de invazii] si s-a stabilit pe teritoriul Romaniei de ieri[adica a Daciei mari,care cuprindea si o parte insemnata din Campia Panoniei!]] in general s-a realizat o coabitare si o toleranta acceptabila cu sedentarii localnici.Asa ,precum spuneti ar trebui sa fie ,insa pe teritoriul Romaniei locuiesc populatii care nu sustin punctul dv. de vedere,ba dimpotriva!Noi ROMANII vrem sa traim ,,ca fratii’ pt ca avem acelasi ADN,insa altii sunt de parere ca ADN-ul lor este …mai nu stiu cum,adica au un ADN de stapani ,de cuceritori si ca s-ar impune ca stapanii [pe teritoriile altora!..] sa-si recapete domeniile .Sigur in varianta paguboasa si lipsita de logica A Legii Restituirii in intregime a proprietatilor dobandite cu mijloace demne de sec.11-14 ,lege care a pagubit Romania si pe romani de importante averi care le apartine de fapt si de drept!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.