Ce sunt banii fiat și cum funcționează sistemul – Pălăriile Albe au...

Ce sunt banii fiat și cum funcționează sistemul – Pălăriile Albe au preluat controlul!

1 938

De-alungul timpului am tot publicat articole (la Categoria ,,economico-financiare”) despre schimbarea actualului sistem fiat cu noul Quantum bazat pe metale prețioase, din informațiile ce există pe internet.
Poate mulți v-ați întrebat ce este acest ,,fiat”, de unde denumirea?…
Mai jos voi publica un material despre această problemă, pentru a înțelege mai bine și a fi pregătiți pentru schimbarea care ne așteaptă, se pare în această vară/toamnă.     

Ce sunt banii fiat?
Banii fiat sunt valute emise de către un guvern care nu sunt susținute de un produs fizic, cum ar fi aurul sau argintul. Valoarea banilor fiat este derivată din relația dintre cerere și ofertă și stabilitatea guvernului emitent mai degrabă, decât valoarea unui produs care o susține.
Majoritatea monedelor moderne de hârtie (banknote – notă bancară) sunt monede fiat.   

Moneda, este o formă general acceptată de bani, inclusiv monedele și bancnotele de hârtie, care este emisă de un guvern și care circulă în cadrul unei economii. Ea este folosită ca mijloc de schimb pentru bunuri și servicii, moneda fiind baza comerțului. Fiecare stat are o monedă proprie emisă de Banca Centrală.

Cuvântul „fiat” vine din latină și este adesea tradus ca fiind decretul „trebuie să fie” sau „să fie făcut„.    

Care este cheia
Ø Banii fiat sunt valută emisă de stat care nu este susținută de o marfă/produs fizic cum ar fi aurul.
Ø Banii fiat dau băncilor centrale un control mai mare asupra economiei, deoarece ele controlează cât de mult monedă este imprimată (iar băncile central după cum știți le deține familia Rothschild).
Ø Un pericol al banilor fiat este că guvernele vor imprima prea mult, ducând la hiperinflație.   

Cum funcționează banii fiatBanii fiat au valoare numai pentru că guvernul menține această valoare sau pentru că două părți dintr-o tranzacție sunt de acord asupra valorii lor.
Din punct de vedere istoric, guvernele au produs monede fără a avea la bază o marfă fizică valoroasă, cum ar fi aurul sau argintul, sau au imprimat bani din hârtie care ar putea fi răscumpărați pentru o cantitate fixă de marfă fizică.
Banii fiat sunt inconvertibili și nu pot fi răscumpărați.
Majoritatea monedelor de hârtie moderne, inclusiv dolarul american, sunt bani fiat. Deoarece banii fiat nu sunt legați de rezerve fizice, cum ar fi un stoc național de aur sau argint, riscă să-și piardă valoarea din cauza inflației sau chiar să devină lipsiți de valoare în cazul hiperinflației. Dacă oamenii își pierd credința în moneda unei națiuni, banii nu vor mai avea valoare.
Asta diferă de moneda susținută de aur, de exemplu; ea are o valoare intrinsecă datorită cererii de aur în bijuterii și decor, precum și fabricării de dispozitive electronice, computere și în industria aerospațială. 

$Dolarul american este considerat a fi atât monedă fiat, cât și de plată legală, acceptat pentru datorii publice și private. Oferta legală este în principiu orice monedă pe care un guvern o declară legală. Multe guverne eliberează o monedă fiat, apoi o fac legală, stabilind-o ca standard pentru rambursarea datoriilor.
La începutul istoriei Statelor Unite, moneda țării era susținută de aur (și, în unele cazuri, de argint).
Guvernul federal a încetat să permită cetățenilor să schimbe valută pentru aurul guvernamental prin trecerea Legii bancare de urgență din 1933. Standardul de aur, care a susținut moneda americană cu aur federal, s-a încheiat complet în 1971, când Statele Unite au oprit și emiterea pe aur a guvernelor străine în schimbul monedei americane.

Notă blogger – 
Aici trebuie spus că dolarul American a fost desemnat valută internațională de schimb (petrodolar) în urma înțelegerii de la Bretton Woods din 1945, când statele asiatice au dat SUA zeci de mii de tone de aur pentru a fi baza dolarului și a eradica sărăcia de pe întreaga planetă. Ce a ieșit se vede în present. Pentru amănunte citiți articolele de la categoria ,,Neil Keenan”.

Pro și contra banilor fiat
Banii fiat servesc ca monedă bună dacă se pot ocupa de rolul pe care economia unei națiuni o are în unitatea monetară: stocarea valorii, furnizarea unui cont numeric și facilitarea schimbului. Monedele fiat au câștigat importanță în secolul XX, parțial deoarece guvernele și băncile centrale au încercat să-și izoleze economiile de cele mai grave efecte ale boom-urilor naturale (perioade de avânt economic) ale ciclului economic. Deoarece banii fiat nu sunt o resursă rară sau redusă ca aurul, băncile centrale au un control mult mai mare asupra ofertei, ceea ce le conferă puterea de a gestiona variabilele economice, cum ar fi oferta de credit, lichiditatea, ratele dobânzilor și viteza banilor. De exemplu, Rezerva Federală a Statelor Unite are dublu mandat de a menține șomajul și inflația reduse.

Criza ipotecară din 2007 și criza financiară ulterioară au temperat însă convingerea că băncile centrale ar putea preveni în mod necesar depresiile sau recesiunile grave prin reglementarea ofertei de bani.
monedă legată de aur de exemplu, este în general, mai stabilă decât banii fiat din cauza ofertei limitate de aur.

Există mai multe oportunități pentru crearea de bule cu un ban de fiat, datorită ofertei sale nelimitate (băncile crează bani din aer, așa zisa rezervă fracționată – cifre în calculator – pe care ni-i împrumută nouă cu dobândă, pentru care noi trebuie să muncim din greu pentru a-i da înapoi, n.b.).
Națiunea africană din Zimbabwe a oferit un exemplu de scenariu cel mai defavorabil la începutul anilor 2000. Ca răspuns la problemele economice grave, banca centrală a țării a început să imprime bani într-un ritm uluitor.
Acest lucru a dus la hiperinflație, care a variat între 230 și 500 de miliarde la sută în 2008. Prețurile au crescut rapid și consumatorii au fost forțați să poarte saci cu bani doar pentru a cumpăra produse de bază.
La începutul crizei, 1 trilion de dolari din Zimbabwe valora circa 40 de cenți în monedă americană.

Pălăriile Albe au preluat controlul
Dacă privești în urmă cu doar câțiva ani, lucrurile s-au schimbat din cauza preluării Pălăriilor Albe. Ei ajută omenirea să ne aducă pe o linie temporală comună a Luminii.
Succesul preluării de către Pălăriile Albe din cadrul Armatei Statelor Unite a fost un factor-cheie.
Legea Universală și ajutorul unor civilizații ET pozitive au fost cerute pentru a ne ajuta și asista specia noastră să declanșeze în mod confortabil schimbarea conștiinței și să facă o trecere globală către o linie temporală a Luminii.
Acești oficiali de rang înalt ai armatei americane au început să-și dea seama ce se întâmplă și au decis să planifice o preluare a acestei Cabale globale, care ne-a distrus planeta prin războaiele lor.

Administrația Trump a pusă în aplicare de către aceste Pălării Albe din vârful armatei americane pentru a elimina acest flagel global.
Din nou, nimic nu este o coincidență. Plasarea lui Donald Trump și a administrației sale se desfășoară de zeci de ani. Practic, aceste Pălării Albe au sprijinit rezistența acestei Cabale globale.
Prin urmare, haosul extrem jucat în Statele Unite și pe scena mondială. A existat un refuz militar secret de a executa ordine pentru a merge la război cu Coreea de Nord. Confruntându-se cu o revoltă internă în armata americană, administrația Trump le-a ordonat necondiționat să stea în picioare.
Legea Cosmică, Legea Universală au fost acordate și Statele Unite au atins resurse suplimentare (prin implicarea unor rase ET positive) pentru a ajuta la această preluare care va ajuta direct umanitatea să treacă la o linie temporală a Luminii.

Călătorii în timp au fost plasați pentru această perioadă din istorie, pentru a ajuta la îndeplinirea acestei preluări de către Pălăriile Albe. Ei au ales anumiți oameni care ar fi cei mai de succes și au cea mai mare pârghie, pentru a orienta omenirea spre o trecere reușită la o linie temporală a Luminii.
Unele instituții întunecate vor trebui să aștepte până când schimbarea se va produce și vor fi transformate sau distruse din exterior (vezi Google, Microsoft, Apple, Facebook, coloșii farmaceutici și industriali, etc.).

Cu toate acestea, mai multe instituții cheie care au fost sub conducerea Pălăriilor Negre au fost vizate și preluate de conducerea Pălăriilor Albe.

Guvernul Statelor Unite și armata Statelor Unite au fost preluate de conducerea Pălăriilor Albe. Aceștia prelucrează în primul rând și infiltrează proprietatea și comitetele directorilor acestor instituții ale Pălăriilor Negre.
Anumite rase ET reprezintă o parte importantă a acestui proces, incluzând tehnologii foarte avansate și disponibile oricărei instituții umane, astfel încât rezistența este inutilă.
Odată ce proprietatea și conducerea Pălăriilor Albe sunt la bord, este foarte simplu să instalezi poziții de autoritate și de putere. Optica poate fi foarte importantă!
Înțelegând că Pălăriile Negre există, li se permite să continue să apară ca fiind responsabile în timpul zilei. Când schimbarea este inițiată, Pălăriile Albe vor lua măsuri și vor prelua totul, pentru a scoate totul la vedere.  

Instituțiile pe care le vizează Pălăriile Albe sunt sistemele financiare mondiale care aduc schimbări financiare, ce vor dezavantaja acest Guvern secret Întunecat și vor începe să pună în aplicare un sistem financiar mondial bazat pe Lumină.
Deci, orice organizație/guvern care sprijină existența Întunericului este puternic vizată/vizat ca țintă. Mass-media este o altă și o resursă cheie care sustine acest program Întunecat. Multe dintre aceste conglomerate media sunt puternic vizate.

Prin urmare, condamnarea aspră și sinceră a presei de către președintele Trump, nu este întâmplătoare.
După această schimbare către Lumină, va exista probabil un război al cuvintelor, o bătălie de informare între mass-media controlată de întunecați și media preluată de către Pălăriile Albe. Dar, nu va exista nici o îndoială asupra rezultatului acestei bătălii.
Chiar și a unui conglomerat media preluat de Pălăriile Albe și trecerea la adevăr vor fi suficiente. În momentul schimbării, Pălăriile Albe vor prelua toată emisia radio. Schimbarea umană în Lumină este, de asemenea, vizată. Înseamnă că cei care și-au renegat promisiunea sau au îndoieli au fost eliminați sau înlocuiți.

Curând, foarte curând, omenirea va trăi cea mai mare schimbare pe care și-o poate imagina vreodată. O trecere de la linia temporală curentă Întunecată la o linie temporală a Luminii. Această schimbare va fi inițiată de o echipă umană de politicieni, mass-media și finanțiști, toți susținuți de preluarea de către Pălăriile Albe a mai multor instituții-cheie.
Din nou, preluarea guvernului și a armatei americane prin plasarea lui Donald Trump în poziția de președinte a reprezentat o acțiune cheie. În momentul schimbării, adevărul va fi spus tuturor și va fi anunțat la nivel mondial anunțarea preluării de către Pălăriile Albe.
Libertatea pentru omenire și eliberarea planetei noastre vor fi anunțate.  

P.S.- Se așteaptă un anunț important în 4 iulie, Ziua Națională a SUA, ori prin septembrie. Forța fie cu noi!…     
Drum drept spre Lumină!

Sursa: https://inteldinarchronicles.blogspot.com și https://www.disclosurenews.it

Publicat de Ion Coja

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.