Ce spun Adrian Nastase si Ion Iliescu. Geoana merita o sanctiune exemplara,...

Ce spun Adrian Nastase si Ion Iliescu.
Geoana merita o sanctiune exemplara,

0 88

Mircea Geoana a gresit in multe randuri si merita o sanctiune exemplara. Dar nu ca o forma de vendeta generata de obsesiile si fantomele care-i bantuie pe unii dintre spectatori, scrie Adrian Nastase in cea mai recenta postare pe blogul sau. Este vorba de o replica intitulata „Despre spectatorii din tribuna…” adresata lui Dancu, unul din liderii ardeleni (clujeni) a social-democratilor.
Dupa atata „reforma” si „modernizare”, facuta de Mircea Geoana conform retetelor miraculoase prescrise de diversi brokeri, PSD abia daca incepuse sa-si revina. Acum, din pacate, invatatorii stangii incearca sa ne convinga sa repetam erorile trecutului recent. Eu sper sa avem intelepciunea de a nu ne afunda in mocirla luptelor de palat, ci sa fim constienti ca romanii isi pun mari sperante in noi, iar daca ii dezamagim, PSD o sa fie crunt pedepsit. Democratic, prin vot. Nu acum, ci la anul, adauga liderul social-democrat.
Adrian Nastase explica in text ca nu este de acord cu un „jihad” in PSD, asa cum propusese recent Vasile Dancu.
„In fond, „daramarea idolilor” ar fi cu adevarat ultima batalie a stangii, pentru ca dupa aceasta ea s-ar putea autodesfiinta. Exemplul stangii poloneze este semnificativ in acest sens (…) Un partid politic si un lider nu pot avea succes insa daca obiectivul lor politic ar fi distrugerea propriilor repere identitare, intr-o bezmetica si lipsita de sens batalie interna. (…) PSD a mai fost obiectul unui astfel de experiment „reformator”, fiind transformat cu buna stiinta intr-un poligon al luptelor interne, al caror rezultat este nu doar supravietuirea, ci si intarirea regimului Basescu”, mai spune fostul presedinte PSD.
Nastase precizeaza in postarea de pe blog ca nu el a fost cel care l-a determinat pe actualul presedinte al PSD, Victor Ponta, sa inceapa schimbarea lui Geoana de la conducerea Senatului.
„Nu eu l-am determinat pe Victor Ponta sa declanseze acum schimbarea lui Geoana de la conducerea Senatului. Ca atare, nu aveam cum sa-l las, a doua zi, in off-side, exprimand un alt punct de vedere. Am spus marti ceea ce a spus permanent si Ponta – insistam pentru SCHIMBAREA lui Geoana cu Corlatean, nu vom cere REVOCAREA lui Geoana pentru a vacanta postul si a-l oferi PDL-ului (era asta o greseala de abordare?)”, mai spune Nastase.

Ion Iliescu: Nenorocirea e ca Geoana si-a taiat singur craca de sub picioare
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, si-a taiat singur „craca de sub picioare”, prin faptul ca a avut niste iesiri publice care au fost dincolo de relatia fireasca cu partidul, relateaza Agerpres.
„Stiti care e problema? Nenorocirea e ca Geoana singur si-a taiat craca de sub picioare, iesirile lui publice sunt dincolo de relatia fireasca cu partidul din care face parte. Iesirile lui la rampa, ieri conferinta de presa, stia ca va fi Comisia, l-a contestat pe presedintele Comisiei, a cerut revocarea lui, adica toate aceste jocuri sunt nefiresti. (…) Asta a fost obiectiunea de baza acum un an, cand s-a pus in discutie excluderea lui din partid”, a explicat Iliescu.
Fostul presedinte a mentionat ca atunci s-a opus excluderii „si toti imi reproseaza acum ca nu s-a luat masura la timp”.
„A fost o suspendare, nu a tras invataminte din treaba aceasta, ce sa-i fac? Asta-i viata!”, a spus Iliescu, la finalul Biroul Permanent National al PSD.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.