Ce se mai intampla prin partidele brasovene? Azi PNL, rerererevopsit, rererereşapat si...

Ce se mai intampla prin partidele brasovene?
Azi PNL, rerererevopsit, rererereşapat si probabil liberal de …dreapta!

0 553

Slaba preocupare a brasovenilor fata de ce se intampla in zona politica, in formatiunile care pana la urma prin reprezentatii din administratia publica, primari, consilieri locali/judeteni prin sefii din institutiile deconcentrate/descentralizate ne marcheaza viata este o realitate. Vina nu este a lor ci a celor care chipurile fac politica, fara ca macar sa stie definitia termenuluiu, preocupati doar de propriile interese. Vin alegerile si daca nu se va face ceva ne vom confrunta cu cea mai slaba participare la vot din ultimele decenii.
Liberalii (PNL, ALDE, PMP, PND etc.) in nota obisnuita a ultimei suta de ani, sunt tot fragmentati, in aripi si aripioare, acoperind tot spectrul politic de la stanga pana la …dreapta. Nu intram in detalii doctrinre pentru ca-i suparam, teoria este pentru comentatori politici nu pentru ei, “actori” in campanie si oameni de afaceri in timpul mandatului.vestea DOI

Un predelean M. Veştea si un rasnovean, A. Veştea noii sefi ai PNL Braşov
Aproape de jumatatea lunii (11 martie 2016) dupa indelungi discutii (negocieri) liberalii s-au adunat intr-un plen pentru a scoate in fata brasovenilor ceva sefi pentru o noua etapa. Pana la urma, intre ariipile care misca (taraie) formatiunea, in urma ofensivei DNA, care a lasat cateva fotolii libere, s-a ajuns la un compromis intre vechii liberali, PNL, si social-democratii transformati peste noapte in populari – PDL.
Asa ca in locul lui Camcescu Aristotel (inlocuit temporar de Claudiu Coman) &George Scripcaru au fost aleşi Mihail Veştea şi Adrian Veştea. Si o noua pozitie pentru Dragoş David, cea de secretar general al PNL Braşov, practice acesta înlocuindu-l în funcţie pe Mihail Veştea proaspat retras din conducerea judetului (vice la CJ Brasov).

Candidatul pentru Primăria Braşov nu a putu fi stabilit de plen
Proaspatul copreşedinte al PNL Braşov, Adrian Veştea, anunta printr-o declaratie pentru brasoveni, că obiectivul pe termen scurt al partidului este câştigarea alegerilor locale din 5 iunie. „Avem în vedere câştigarea funcţiei de primar al municipiului Braşov, cât şi obţinerea unui scor care să ne permită să putem desemna preşedintele Consiliului Judeţean. De asemenea, vizăm postul de primar pentru mai multe localităţi din judeţ”, a afirmat Adrian Veştea. Adica, tot nu prea se mai vad pesedistii, se vrea sa se mentina actualele pozitii din fruntea unor localitati si chiar mai mult decat atata – conducerea judetului.
Cel mai tanar dintre cei doi Vestea, Adrian, (propus de vechiul PNL) va „deschide” lista PNL pentru Consiliul Judeţean, iar după alegerile locale din 5 iunie, liberalii îl vor propune pentru funcţia de preşedinte al judeţului.
Mihail Veştea, fost primar peste un deceniu jumatate la Predeal si fost vice la judet a fost propus de fostii portocalii, pentru conducerea judetului, dar a pierdut nominalizarea in urma unei asa-zise paritati, “vechiul” PNL la C.J, si fostul PDL la primaria municipilui Brasov. Adica continuitatea Cancescu-Scripcaru sa nu fie “uitata” si grupurile de interese sa-si conserve pozitiile.
Pentru acoperirea unor nemultumiri si a pentru a castiga timp in vederea continuarii negocierilor a fost amanata nominalizarea in cadrul plenului a canditului pentru primare. Desi a fost anunţat drept candidat consilierul local Adrian Oprică, Consiliul Judeţean Executiv al PNL nu l-a validat pe motiv că e musai să se facă un sondaj de opinie. Adrian Veştea spunea că “peste o săptămâna liberalii vor lua o decizie finală şi în ceea ce priveşte stabilirea candidatului pentru Primăria municipiului Braşov”.ADRIAN GABOR

Un Gabor Adrian pentru Primăria Brașov
Cu sau fara sondaj tot Gabor Adrian era candidat pentru fotoliul de primar al Braşovului. Si asta pentru ca, a  vrut el, cititi: „Ştiţi cum e, ai o singură şansă, că, dacă refuzi, partidul nu îţi mai propune altă dată”. Au mai vrut si altii sa fie el, cum ar fi Scripcaru (un fel de nas sufletesc) sau noul prefect Ciprian Băncilă, naşul de cununie al candidatului Gabor, momentan actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov si co-președintele al formatiunii.
PNL-istii au definitivat si lista candidatilor pentru mediul urban: Braşov –  Adrian Gabor, Codlea – Cătălin George Muntean, Făgăraş – Constantin Sorin Mănduc, Ghimbav – Ionel Fliundra, Predeal – Liviu Cocoş, Râşnov – Adrian Veştea, Rupea – Dorin Baba, Victoria – Gheorghe Cristian, Săcele – George Paraipan. Dupa cum se vede lista candidatilor este dominata de fostii liberali, zis ai lui Cancescu.
Pentru Zărnești, lucrurile sunt inca destul de incalcite, se considera ca până la finalul lunii, un sondaj în derulare va scoate un candidat.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.