Ce ne ofera Biserica?

Ce ne ofera Biserica?

0 63

Biserica, luata ca institutie, se bucura de cea mai mare incredere in randul romanilor. Este si normal, atata vreme cat pipaibilii politicieni au tot dezamagit.
Dar ce ofera partea aceasta materiala a spiritului divin, biserica?
Din pacate ofera tot mai multe dezbinari si scandaluri in randul credinciosilor si chiar a intermediarilor intre popor si Spiritul Suprem, clerul de orice culoare dogmatica.
Sunt arhicunoscute scandalurile cauzate de unele retrocedari – mai ales in Ardeal – unor culte cu pretentii mai mari decat numarul adeptilor, asa cum s-a intamplat zilele trecute in Valeni-Bihor, unde 40 de enoriasi greco-catolici, ce inteleg slujbe alternative, vor pamantul pe care se afla biserica celor peste 300 de ortodocsi si unde s-a lasat cu scandal mare si interventia jandarmilor.Si nu este singurul asemenea caz.
Si alte cladiri, ocupate in prezent de institutii laice (scoli, gradinite,camine si aziluri, etc.), sunt revendicate, cu succes in instante – cazuri cunoscute s-au petrecut si in Brasov – de catre bisericile cultelor minoritare, dar si de cea ortodoxa.
Asta ca sa nu mai vorbim de pamanturi si paduri, de ne-ar mai trebui inca o Romanie ca sa-i saturam pe toti.
Si nu in ultimul rand ar fi preturile tot mai mari pe care cupidul cler il pretinde drept contraserviciu pe la evenimentele mai vesele sau mai triste din viata omului, legate de credinta si biserica: nunti, botezuri, inmormantari si toate celelalte maruntisuri. Pana si Patriarhul a dat-o pe cele lumesti, infiintand posturi de radio si televiziune si publicatii, dar pentru asta apeland, ca si la construirea bisericilor, la buzunarele enoriasilor.
Oare nu de aceea si-o fi rupt glezna stanga la iesirea de la slujba? Ca, se stie, Dumnezeu nu bate cu batul.
Dar ce sa ne mai mire, cand Biserica a ajuns oglinda Politicului !

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.