Ce mesaj dă un înalt oficial maghiar: Ungaria doreşte să continue programul...

Ce mesaj dă un înalt oficial maghiar: Ungaria doreşte să continue programul de unificare a naţiunii fără modificarea graniţelor

1 148

Președintele parlamentului de la Budapesta, Laszlo Kover, susține că Ungaria doreşte să continue programul de unificare a naţiunii fără modificarea graniţelor, „astfel încât să legăm vieţile comunităţilor rupte de ale noastre ca şi cum am trăi în interiorul unei singure graniţe”, notează MTI.

Laszlo Kover a vorbit şi despre faptul că nu este necesară o nouă legislaţie pentru programul de unificare a naţiunii fără modificarea graniţelor. El a precizat că în aproape fiecare ţară vecină cu Ungaria există un program de dezvoltare economică care sprijină maghiarii de peste hotare din surse bugetare ungare.

Kover Laszlo

Politicianul a subliniat relaţia economică intensă cu România şi Slovacia, dar şi cu Polonia.
Dincolo de graniţele Ungariei, se desfăşoară şi renovarea grădiniţelor, a şcolilor şi a creşelor, care este deosebit de importantă, a precizat preşedintele parlamentului ungar.

Pentru a stabili o relaţie mai strânsă cu ţările vecine, s-ar putea sugera chiar ca elevii din apropierea graniţei să înveţe limba ţării vecine ca a doua limbă străină, în spiritul înţelegerii dintre naţiuni, a menţionat László Kövér.

COMENTARII

  1. Prof.Deak Andrei: Este evident ca toate abuzurile comise in Transilvania prin legi antiromanesti, hotarari judecatoresti antiromanesti, intelegeri mafiote intre politicieni romani si maghiari trebuie inlaturate si restabilit „bunul simt”, „buna credinta” si omenia ca fundament al relatiilor intre populatii diferite.
    Ungaria trebuie sa inteleaga ca armata romana si Romania nu a avut nevoie de Trianon, in momentul alungarii lui Bela Kun si a regimului, regim care a facut de rusine pentru totdeauna natiunea maghiara, si ocuparii Budapestei am fost singuri. Ungaria trebuie sa inteleaga ca armata romana a eliberat de doua ori Budapesta si Ungaria de doua regimuri care in afara de opiul „unirea fortata cu Transilvania” nu au oferit nimic maghiarilor, poate lacrimi si suferinta.
    Ungaria trebuie sa inteleaga ca Romania este cel mai bun si onest vecin, dar poate deveni si cel mai periculos inamic.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.