Ce chirii platesc studentii brasoveni?

Ce chirii platesc studentii brasoveni?

0 79

Mai este o saptamana si incepe un nou an universitar si la Brasov. Sute de tineri isi cauta agitati un loc de cazare pentru anul ce va incepe. Si pentru ca locurile in caminele studentesti sunt limitate si nu fac fata numarului de cereri, multi dintre acestia vor trebui sa-si caute locuinta in alta zona a orasului si nu in campusul universitar.
Tinerii care au un contract de inchiriere, primesc, de la stat, o subventie in valoare de 65 de lei pe luna.
Cei care au ramas pe dinafara se pot caza in garsoniere, apartamente cu doua sau trei camere, cu preturi incepand de la 150 de euro pe luna.
Studentii au si alternativa mini-caminelor private, dotate si utilate complet, unde chiria costa intre 300 si 500 de lei pe luna, cu tot cu utilitati. Pentru un apartament cu doua camere, utilat complet, chiria variaza in functie de locatie intre 200 si 250 de euro pe luna.
Garsonierele ajung sa coste 150 de euro pe luna in zone ca Tractorul si 200 de euro, pe Toamnei. Apartamentele cu trei camere depasesc 300 de euro pe luna, daca sunt situate in centru.
Studentii care nu au prins un loc in camin pot, in schimb, sa ceara subventia pentru plata chiriei, din partea statului. Cei care au contract de inchiriere trebuie sa se prezinte la facultate pentru a primi subventia in valoare de 65 de lei pe luna.
„Toti studentii Universitatii „Transilvania” beneficiaza de aceasta subventie de la stat. Ea se acorda doar daca studentii au contract legal de inchiriere. Deocamdata, asteptam eventualele contestatii pentru repartizarea in camine”, a spus prorectorul Constantin Duguleana, responsabil serviciu camine, citat de Cotidianul Adevarul.
Cazarea studentilor va incepe miercuri, 29 septembrie si va dura pana duminica, 3 octombrie. Taxele pentru camin au ramas aceleasi cu cele de acum doi ani, respectiv, 110 lei pentru studentii bugetati si 175 de lei pentru cei de la cu taxa.
Studentii cu mai mult de trei restante si-au pierdut locul in camin. De asemenea, cei cu situatii sociale dificile pot beneficia de reduceri de taxe.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.