CE AR TREBUI SA PROMITA BRASOVENILOR PRIMARUL GEORGE SCRIPCARU!

CE AR TREBUI SA PROMITA BRASOVENILOR
PRIMARUL GEORGE SCRIPCARU!

0 61

Nu-i spunem d-lui Primar SCRIPCARU o noutate reamintindu-i ca exista o Hotarare de Guvern privind reabilitarea termica a blocurilor construite in perioada ceausista. Operatiunea presupune decopertarea unei cladiri si “anveloparea” ei intr-un strat termoizolant, concomitent cu refacerea hidroizolatiei.
IN BUCURESTI, de exemplu, circa 50 de blocuri vor intra in reabilitare termica anul acesta, doua treimi din cheltuieli fiind suportate de la bugetul constituit din banii contribuabililor!
CONFORM HOTARARII de care aminteam, Primariile de sector vor suporta, incepand din 1 ianuarie 2008, si partea de cheltuieli pe care trebuie sa o achite Asociatiile de proprietari, urmand ca diferenta de pana la 100%, sa fie acoperita de la Bugetul de Stat.
IN ACEST SCOP, Asociatiile de locatari trebuie sa depuna la Primarie, cu numar de inregistrare, o Cerere catre PRIMAR, la care trebuie anexata Fisa de identificare a cladirii, lista proprietarilor si destinatia spatiilor de folosinta comuna, insotite de Hotararea Adunarii Generale a proprietarilor privind aprobarea Deciziei de interventie pentru reabilitarea termica a cladirii.
MAI MULTE MUNICIPII DIN TARA, dar si Sectoarele 1 si 5 din Capitala, au adoptat Hotarari proprii in cadrul Consiliului Local, prin care Primaria se angajeaza sa plateasca din BUGETUL PROPRIU partea de cheltuieli pe care, conform Legii, trebuie sa o achite Asociatiile de proprietari.
PRIMARUL BRASOVULUI are astfel posibilitatea sa promita ceva concret alegatorilor sai, sprijinindu-i direct dupa bataia de joc din aceasta iarna, cand CET Brasov, aflat in subordinea domniei sale, impreuna cu ISTA, au umflat incredibil facturile de plata pentru incalzire.
PRIMARUL BRASOVULUI nu poate deocamdata sa explice locatarilor din blocuri de ce la Brasov pretul gigacaloriei este cel mai scump din tara, depasind cu mult pretul gigacaloriei din Copenhaga sau Helsinki, orase unde “iarna nu-i ca vara”…
PRIMARUL BRASOVULUI risipeste banii contribuabililor, de care dispune discretionar, inventand pe Calea Bucuresti un inutil spatiu verde pe mijlocul bulevardului, cu… bordurile aferente, anuland astfel o banda de circulatie, castigata prin largirea acestuia!
PRIMARUL BRASOVULUI promite brasovenilor tren suspendat pe deasupra Aleii Dupa Ziduri, in perspectiva unui viitor tramvai din Centru pana in Schei. Sau, si mai aberant, o sosea “ocolitoare” pe sub Dealul Warte.
PRIMARUL BRASOVULUI are si cateva noi modalitati de a umfla nota de plata a municipiului, cu lansarea unor “lucrari” cu care s-au pricopsit si alti primari de municipii din tara:
1) reabilitarea unor statui la pretul de 1 milion euro bucata;
2) borduri din semimarmura, in locul celor montate anul trecut;
3) “vopsirea” cu asfalt a aleilor dintre blocuri, in locul reabilitarii termice a acestora;
4) organizarea “Zilelor Brasovului” in fiecare luna;
5) noi sensuri giratorii (la 5 milioane bucata!) in toate intersectiile care au “scapat” pana acum modernizarii;
6) pietruirea tuturor trotuarelor care au scapat… modernizarii medievale, de care s-a molipsit de la “judet” ;
7) semaforizarea orasului, prin sistemul de management al traficului, cu care colegul de partid Adriean Videanu a „ciupit” in Bucuresti 20 milioane de euro, etc., etc.
Cum se vede, lista ramane deschisa. Iata de ce propunem Primarului Scripcaru ca primul angajament concret in fata alegatorilor sa-l constituie Reabilitarea Termica a tuturor blocurilor de locuinte, care au de suferit din cauza pretului aberant al gigacaloriei, unicat in Romania.
PRIMARUL SCRIPCARU trebuie sa afle ca asta asteapta brasovenii de la Primarul lor, dupa care poate sa faca, impreuna cu firmele capusa, si un tunel pe sub Tampa…

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.