Ce anume denumim prin …suc de fructe!

Ce anume denumim prin …suc de fructe!

0 66

„Sucul de fructe” este sucul extras din fructe care nu a fost concentrat. Acest produs va fi tinut in cabine frigorifice ?i va avea o perioada de depozitare de …”zile” si nu de luni sau ani…

Acest produs si nu altul, trebuie comercializat sub denumirea de „suc de fructe”:
– in cazul sucului obtinut dintr-o singura specie de fructe, denumirea acestei specii va inlocui cuvantul „fruct”, de exemplu: suc de mere, suc de portocale, etc.
– in cazul in care doua sau mai multe specii de fructe au fost utilizate pentru produsul respectiv, denumirii acestuia trebuie sa i se adauge o lista cu fructele respective in ordinea descrescatoare a proportiei acestora in produs, de ex. Suc de mere si pere, suc de portocale, grapefruit si ananas.

Sucul natural de fructe nu trebuie sa contina:
 arome sintetice,
 coloranti sau aditivi,
Exista exceptia dioxidului de carbon si a acidifiantilor. Anumite vitamine si minerale pot fi adaugate dar trebuie mentionate in clar pe eticheta.
Se pot adauga pana la 15g de zahar pe litru pentru a regla aciditatea dar ?i acest lucru trebuie mentionat in lista ingredientelor.
Acest produs poate fi indulcit prin adaugarea de pana la 150g de zahar la litrul de suc iar in acest caz denumirea sub care este comercializat produsul trebuie sa includa ?i termenul „indulcit” sau „cu adaos de zaharuri”, urmat de mentiunea cantitatii maxime de zahar adaugat.
Cantitatea de zahar adaugat pentru indulcirea produselor trebuie de asemenea mentionata obligatoriu in lista ingredientelor.
Verificati atent ce anume cumparati!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.