Ce aiureala: PD-L popular de dreapta!

Ce aiureala:
PD-L popular de dreapta!

0 73

Monica Macovei inca mai crede ca cineva din PDL o baga in seama. Aceasta declara ca “…am finalizat o rezolutie care cere partidelor de dreapta criterii de integritate si de competenta”. Tot doamna isi punea singura intrebarea “cum vor raspunde public cei care vor refuza sa introduca aceste criterii in PDL” (?). Pana acum raspunsul a fost unul singur, adica ignorare totala.
Mai mult decat atat, europarlamentarul PDL, Monica Macovei, anunta duminica in cadrul conferintei „Consolidarea integritatii politice in partidele de centru-dreapta din Europa de Sud-Est”, ca fost finalizata o rezolutie, semnata de toti participantii. Este vorba de un document care cere tutoror partidelor de dreapta, criterii de integritate si de competenta in numirile publice si in stabiliarea ierarhiei in interiorul partidului. Ambitia participantilor este ca aceasta Rezolutie sa fie trimisa la toate partidele din Europa centrala si de est. “Aceasta rezolutie va ajunge foarte repede si la PDL si personal voi continua ceea ce am inceput de mult timp, introducerea in partid a acestor criterii de integritate si curatarea partidului”, a declarat Monicai Macovei.

Ce vrea Monica Macovei in declaratiile publice?, ca in realitate cine stie
• “Am discutat chestiuni concrete legate de promovarea in functii publice, in ierarhia partidului, toata lumea avand exemple proaste de acasa. Vrem sa schimam aceste practici ca sa se bazeze pe integritate si competenta;
• Am discutat astazi despre un mecanism efectiv de aplicare a criteriilor de integritate, corectitudine, onestitate si competenta;
• Am finalizat o rezolutie, semnata de toti participantii, care cere tutoror partidelor de dreapta criterii de integritate si de competenta in numirile publice si in stabilirea ierarhiei in interiorul partidului
• Vom trimite rezolutia la toate partidele din europa centrala si de est si vom cere sa aplice aceste criterii;
• Aceasta rezolutie va ajunge foarte repede si la PDL si personal voi continua ceea ce am inceput de mult timp introducerea in partid a acestor criterii de integritate si curatarea partidului
• Intrebarea e cum vor raspunde public si in fata electoratului cei care vor refuza sa introduca aceste criterii in partid.

PDL un partid de dreapta?
Care PDL cucoana? Te minti, ne minti si sunt mintiti toti romanii, ca PDL a fost sau este un partid de dreapta! N-a fost si nici nu poate fi! Nici o schimbare declarativa, chiar daca continuata printr-un inscris depus la un Tribunal, nu inseamna ca din membru al Internationalei socialiste, poti deveni in urma unei declaratii, un “Popular” de dreapta. Asta pentru ca asa este moda in Europa.
Doamna Macovei nu va faceti ca nu stiti ca intr-un partid exista membri si nu clienti, asa ca in PDL. Pentru ca ce este altceva PDL decat un partid clintelar? Despre clienti se poate vorbi de sus si pana jos in PDL. Conducerea partidului a inlocuit de mult timp carnetul de membru de partid cu cel de Client. A facut asta fara sa faca schimbarea in Statut si fara sa depuna nici modificarea la Tribunalul Bucuresti.
Nu performanta individuala conteaza in acest partid ci doar cea electorala spunea deunazi colegul, de banca, evident parlamentara, de Bruxelles, al doamnei Macovei. Nu a iesit nimeni sa-l contrazica! Nu au nici cum sa o faca cand toti sunt in aceeasi situatie.
Mai nou, nici voturile pentru buget ale membrilor coalitiei (PDL, UDMR, UNPR si alti dezertori) nu se mai dau ideologic in Parlamentul Romaniei. Si doamna Macovei le vorbeste portocaliilor de ideologie.
Voturile, doamna Macovei, s-au negociat ore in sir de catre Emil Boc si echipa, cu fiecare parlamentar portocaliu. Rezultatul ? De azi (luni n.r.) Bugetul Romaniei, nu al PD-L, va iesi la lumina, va fi formalizat intr-o sedinta de guvern si va fi trimis la Parlament. Infundate cu milioane de lei, urechile Coalitiei (parlamentarilor) nu vor auzi si nu vor baga in seama nici un amendament al Opozitiei.
Doamna Macovei! Nu va mai straduiti sa ne luati ochii cu astfel de interpretari. Realitatea este una singura: clientelismul este “pozitia de dreapta” (vine de la vb. “ a fura” !) a PDL!
In ce priveste cunoscuta deviza, lucrurile sunt neschimbate. Doar dintr-o eroare a aparut “Sa traiti bine!”, pentru ca in realitate suna “Sa traim bine! (nu toti, doar noi, clientii portocalii)”.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.