CATALOG fara NOTE in primul semestru al 2009/2010

CATALOG fara NOTE in primul semestru al 2009/2010

0 204

Tensiunile din invatamant au atins cote maxime, fara precedent in istoria invatamantului.
Liderul FSLI, Aurel Cornea, a declarat, vineri, ca elevii nu vor fi evaluati in primul semestru al acestui an, notele fiind trecute intr-un caiet, nu in catalog, urmand ca din semestrul al doilea sa se decida daca aceasta forma de protest va fi continuata, in functie de forma legii salarizarii.
„Vom trece la actiuni specifice privind neevaluarea elevilor. Vom propune colegilor din Alianta sa adere la aceasta forma a FSLI”, a declarat Aurel Cornea.
Liderul FSLI a lansat un mesaj catre elevi sa stea acasa in 5 octombrie, cand bugetarii au anuntat greva generala la nivel national.
„Oamenii din teritoriu sunt foarte nemultumiti si vor declansarea grevei, nu numai cei din Maramures. Situatia actuala duce la bulversarea anului scolar. Legea unica nu respecta principiile de baza, cum ar fi echivalenta in sistemul bugetar si sporurile de 30% care ar trebui sa se acorde”, a sustinut Cornea.
Federatia Educatiei Nationale (FEN) precizeaza ca printre propunerile facute liderilor de sindicat in legatura cu formele de protest se afla si cea privind neevaluarea elevilor in primul semestru.
Incepand de astazi, profesorii nu vor mai trece notele elevilor in catalog, rezultatele obtinute de catre scolari urmand a fi trecute in caietele personale ale dascalilor. Masura va fi aplicata de aproape 200000 de cadre didactice afiliate Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.
Pe langa aceasta masura de protest impotriva salariilor stabilite in legea unica, profesorii au decis sa trimita o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu si tuturor partidelor politice, precum si sa sesizeze avocatul poporului in vederea declararii respectivului act normativ ca fiind neconstitutional.
Conducerea FSLI a precizat la finalul sedintei de astazi ca pe langa referendumul pe care il va organiza in teritoriu pentru a stabili daca se va declansa sau nu greva generala pe data de 16 noiembrie, calendarul protestelor ramane valabil: pichetarea sediilor PSD si PDL in 30 septembrie, greva in data de 5 octombrie si miting in data de 7 octombrie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.