Castelul BRAN – cel mai vizitat obiectiv turistic din tara

Castelul BRAN – cel mai vizitat obiectiv turistic din tara

0 71

Pentru ca cel mai popular lucru, cunoscut in toata lumea, de la americani la germani si de la japonezi la africani, este mitul lui Dracula care salasluieste in Romania, Castelul Bran si-a adjudecat fara drept de apel titlul de cel mai vizitat obiectiv turistic din tara noastra.
Astfel, aceasta performanta i-a adus lui Dominic de Habsburg, in numai 8 luni de zile, un milion de euro.
Castelul Bran a fost vizitat anul trecut de 450.000 de oameni, au anuntat reprezentantii castelului.
Tarifele la Castelul Bran au fost majorate cu pana la 67% anul acesta, astfel ca biletul de intrare la castel costa 20 de lei pentru un adult, fata de 12 lei anul trecut, in timp ce biletul pentru studenti este de 10 lei, fata de 6 lei anul trecut.
Chiar si cu aceste tarife majorate, castelul din judetul Brasov a reusit sa devanseze castelul regal Peles din Sinaia.
Castelul Peles a incasat aproape 2,5 milioane de lei (595.000 euro) din vanzarea de bilete in primele opt luni ale anului, in crestere cu doar 3% fata de perioada similara a anului trecut.
Proprietarii agentiilor de turism cred ca veniturile castelelor din Romania ar putea creste si mai mult decat atat daca s-ar atrage mai multi turisti straini. Ei spun ca multi turisti americani si germani care vin in Romania pe vase de croaziera solicita excursii la Castelul Peles si la cel de la Bran.
Castelul Bran, intitulat si Castelul lui Dracula, a fost retrocedat anul trecut mostenitorilor printesei Ileana (Dominic Habsburg, Maria-Magdalena Holzhause, Elisabeth Sandhofer), devenind muzeu privat.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.