Casele NOI sunt mai ieftine la Brasov

Casele NOI sunt mai ieftine la Brasov

0 103

Portalul imobiliare.ro a remarcat o noua scadere vertiginoasa a preturilor locuintelor, mai ales, in cazul caselor si vilelor proaspat construite.
Dupa ce la inceputul anului a fost declarata o scadere de 38,2% pentru ultimii doi ani, in ultimele 12 luni, preturile si-au continuat trendul descendent astfel incat, acestea au mai scazut cu 19,9%.
Casele si vilele noi scoase la vanzare in municipiul Brasov si localitatile limitrofe s-au ieftinit in medie cu 38,5% in ultimii doi ani, respectiv cu 19,9% in ultimele 12 luni.
In localitatile din judetul Brasov, pretul mediu solicitat este de 783 euro pe metru patrat util, mai putin cu peste 29% decat acum doi ani, respectiv cu 15% decat in decembrie 2009, informeaza Mediafax.
Cele mai importante reduceri de pret au fost inregistrate in localitatile Sanpetru, Rasnov si Cristian.
In tara, lucrurile sunt ghidate dupa acelasi tipar.
Valoarea medie inregistrata la nivel national, 1.116 euro/mp util, reprezinta un nou nivel minim al ultimilor ani pentru segmentul rezidential. Cea mai accentuata rata de scadere, de 5%, a fost resimtita in Constanta. Urmeaza Timisoara cu o scadere de 1,4% si Capitala cu 0,9%. In Iasi si Brasov, ritmul de scadere a fost moderat: 0,6%, respectiv 0,3%. Cluj-Napoca reprezinta in continuare exceptia de pe piata imobiliara din Romania, aici inregistrandu-se si in luna august o crestere de 1%.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.