Casatorii mai scumpe la Brasov

Casatorii mai scumpe la Brasov

0 186

Pe langa alimente, intretinere, servicii si altele asemenea, criza economica mai aduce o serie de scumpiri. La Brasov, se scumpesc casatoriile. Asadar, ca sa-ti pui pirostriile te va costa ceva mai mult decat pana acum, daca vrei sa faci acest lucru la sfarsit de saptamana.
Primaria solicita alesilor locali majorarea taxelor de oficiere a casatoriilor in zilele de sambata de la 100 la 130 de lei, iar in zilele de duminica de la 200 la 270 de lei.
Alesii locali vor decide vineri daca se impune majorarea taxelor de oficiere a casatoriilor in week-end.
Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Brasov a propus aceasta majorare, nemultumiti fiind de faptul ca trebuie sa „lucreze” pentru fericirea altora in week-end. Taxele de oficiere a casatoriilor in repausul saptamanal sunt justificate pentru prestarea activitatii in zilele de sambata si duminica, intrucat, potrivit legii, acestea sunt considerate zile nelucratoare. Pentru casatoriile incheiate in zilele lucratoare, stabilite cu respectarea termenului legal de 10 zile de la data depunerii declaratiilor de casatorie, nu sunt percepute taxe de oficiere.
Datele statistice sunt si ele in favoarea celor care au facut aceasta solicitare. Valoarea initiala a taxelor fusese stabilita in 2005, iar un calcul economic realizat de specialistii Primariei pe baza datelor Institutului National de Statistica, releva ca „indicele lunar al preturilor de consum pentru servicii indica o crestere cu 33,71% pentru perioada decembrie 2005 – iunie 2010”, informeaza ziarul Bursa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.