Care-i treaba cu aeroportul? (II)

Care-i treaba cu aeroportul? (II)

0 139

V-am promis ca-mi bag iar nasul in forumul de pe siteul Consiliului Judetean privind aeroportul, atat pentru a va informa, daca n-ati trecut pe-acolo, cat si pentru a deveni si eu, pe aceasta cale, ?parte din dialog.


?


Ziceam eu ceva data trecuta de to be or not to be (the airport). Habar n-aveam ca undeva in forum, intrebarea care l-a facut celebru pe Hamlet sta la loc de cinste. Si-a pus-o si ne-a pus-o (intrebarea, nu va ganditi aiurea) domnul ?Keresztes Ludovic02 Februarie 2007


„A fi, sau a nu fi, aceasta este intrebarea?”. De fapt toate discutiile de mai sus se refera la amplasamentul propriuzis. Un pas la stanga, un pas la dreapta, ce mai, un adevarat tango. Cred ca stabilirea unui amplasament, nu trebuie sa fie pe pasi de dans, un amplasament se stabileste in urma unor studii. Specialistii si-au spus cuvantul, problema in esenta – ” cat de important este aeroportul pentru dezvoltarea zonei?, ce va aduce „voua – brasovenilor” si noua celor din judetele din jur? Eu zic ca se vor pune bazele unei dezvoltari economice mult mai durabile decat pare la prima vedere! Nu credeti?”


Domnule Keresztes, felicitari. Ati surprins esenta: specialistii si-au spus cuvantul privind amplasamentul. Dar vedeti dumneavoastra, nu numai ca tot romanul e priceput la fotbal si la politica, dar este extrem de priceput si la aviatie! Nu sesizati cum stiu oamenii astia de pe forum cati decibeli provoaca o decolare si o aterizare, cati litri are un rezervor de Boeing, ba mai mult, s-au prins si cu cati kilometri ar trebui deviat traseul aeroportului pentru ca in Ghimbav sa fie liniste. Si daca nu se va devia traseul dupa indicatiile pretioase de pe forum…a incurcat-o Intelcan. Ia cititi:


?


?


Anonim – 03 Februarie 2007


“functie de nivelul poluarii sonice, in urma unor procese despagubirile pot incepe cu schimbarea ferestrelor locuintelor pe banii celui care a costruit aeroportul si pana la stramutarea completa a localitatilor. si macar daca ar fi vorba de bani publici…insa fima Intelcan are investitia majoritara si ea se imprumuta la randul ei de la alte banci…urmand sa aiba bineinteles si profitul maxim. la 2 milioane de pasageri pe an cat se preconizeaza si la o medie de 50 Euro taxa de aeroport, rezulta ca. 100mil. pe an… se pare ca ies bani frumosi..pacat ca romanii nu pot face decat afaceri a la OMV…si atunci de ce sa suporte zonele afectate zgomotul dolarilor Intelcan?


Citind eu si rascitind, bag seama ca anonimul inca n-are termopane (uneori e mai bine, vezi cazul Adrian Nastase) si jinduieste la ele. Nu-i o idee rea sa foloseasca drept pretext poluarea fonica si sa-i puna Intelcanul ferestre cu geam termopan si tamplarie PVC, cum finut sugereaza anonimul ghimbavean. “si atunci de ce sa suporte zonele afectate zgomotul dolarilor Intelcan?”, se intreaba forumistul. Pai nene, ori te polueaza fonic avioanele ori te polueaza fonic zgomotul dolarilor? Daca-i vorba de dolari e simplu, ii captusim cu polistiren.


Pe langa zgomotul produs de avioane, brasovenii mai au o apasare: sa stie exact, dar exact, pe unde trece pista si daca se poate sa treaca prin cele mai turistice localitati. Na, ca astia nu vor oaze de liniste, vor sa li se aduca turistii la poarta direct cu aeroplanul. Ia uite ce zice Alex:


?Alex14 Februarie 2007


Care va fi culoarul de zbor al aeronavelor? In ce mod va afecta acesta turismul din zona Bran-Rasnov-Zarnesti-Poiana Marului ? Cred ca amplasarea aeroportului ar fi oportuna la o distanta mai mare de Ghimbav, iar culoarul de zbor sa tina cont de strategia de dezvoltare a zonelor sus-mentionate.


Ii rapsunde obraznic doi de ix:


XX 14 Februarie 2007


Nu cumva ai dori Dl.Alex ,ca Aeroportul sa fie „pe STRADA MARE din Zarnesti sau asa ceva” sa fie construit? E de Ras asa o Intrebare !!!


?


XX-ule, ce-i de ras, nici pe Strada Principala din Bran nu da rau o pista, zau asa. Ar iesi ciobanii cu oile la pascut intre Boeinguri si Airbusuri, ce n-ati mai vazut? La urma urmei, la noi exista un precedent privind convietuirea pasnica avion animal: mai sa se franga in doua un avion ce a aterizat pe Otopeni, din pricina cailor ce-si serveau pranzul sau cina, nu mai stiu precis, drept pe pista. Misto treaba!


?


Ei vedeti de ce n-au somn unii dintre concetatenii nostri? Ii preocupa traseul avioanelor, pistele, zgomotul, turnul de control. Nu-i rau ca-I preocupa, pana la urma e chiar super, rau e ca-si dau cu pararea ca si cum ar fi vorba despre o centrare cu capul a lui Banel Nicolita. Si revin la domnul Keresztes: sa lasam specialistii sa-si spuna cuvantul.


Deocamdata atat, dar voi reveni, e pasionant forumul ala, zau!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.